zondag, mei 5, 2024
HomeSerie AAlleen Rafael Leao's trick shot kan Carnesecchi verslaan

Alleen Rafael Leao’s trick shot kan Carnesecchi verslaan

Een fantastische prestatie, een onnodige penalty en de tovenaar Carnesecchi – zo kan de thuiswedstrijd van Milan tegen Atalanta Bergamo worden samengevat. Uiteindelijk was het slechts genoeg voor de favorieten om met 1-1 gelijk te spelen.

Na een goede start van het nieuwe voetbaljaar 2024 heeft AC Milan de laatste tijd een paar tegenslagen moeten incasseren, zoals de onnodige 4-2 nederlaag in Lombardije tegen Monza. En de 3-2 nederlaag in Rennes in de tweede etappe van de play-offs voor de knock-out van de Europa League – ook al bracht die hun voortgang niet echt in gevaar – zal coach Stefano Pioli waarschijnlijk niet in een reflectieve stemming hebben gebracht.

De Milan-coach van 2022 moet des te tevredener zijn geweest met de openingsfase van de volgende Lombardije Serie A confrontatie – dit keer thuis tegen Atalanta Bergamo. Zijn ploeg gaf meteen vanaf het begin gas, straalde dominantie uit en drong hard aan

Een prachtig hoogtepunt: Rafael Leao liet zich sterk gelden tegen twee tegenstanders tijdens een typische dribbel aan de linkerkant, trok naar binnen en schoot de bal vanuit een scherpe hoek in de rechterbovenhoek. Een droomdoelpunt dat werd gevierd. De fans brachten hulde aan de Portugees en zijn teamgenoten omhelsden en omhelsden uitgebreid

Girouds overtreding doet Milan pijn

Wat het doelpunt in de 3e minuut van de wedstrijd ook bijzonder maakte, was dat het pas Rafael Leao’s vierde doelpunt van het seizoen was – afgezien van acht assists – en zijn eerste sinds de 1-0 overwinning op Hellas Verona eind september (!).

De voorsprong betekende echter dat de Rossoneri op den duur te zelfgenoegzaam waren, en ze deden van minuut tot minuut te weinig naar voren – en maakten Atalanta, gecoacht door Gian Piero Gasperini (laatst nog 3-0 tegen Sassuolo), sterk.

Maar afgezien van een schot van Holm dat Maignan niet goed redde (13′), liepen de aanvalspogingen van Bergamo vaak op niets uit. Dat was ook te danken aan Theo die zijn mannetje stond en een uitstekende redding verrichtte in een lopend duel met Koopmeiners met een sliding in zijn eigen strafschopgebied (38′). En toch moest Milan, dat over het geheel genomen de betere ploeg was, op slag van rust leven met een 1:1 stand, omdat Giroud in zijn eigen strafschopgebied onfortuinlijk uithaalde tegen Holm en er volgens de VAR-studies en een herziening van het strafschopgebied door scheidsrechter Daniele Orsato duidelijk contact was. Koopmeiners zette de resulterende penalty in het centrum om in de gelijkmaker (42′).

En dus moest Milan genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel ondanks hun duidelijke superioriteit, wat het volgende betekent in de tabel: De Rossoneri verstevigden hun derde plaats met dit ene punt, maar moesten de nummer twee Juventus laten gaan na hun late 3-2 overwinning op Frosinone. Bergamo verloor ondertussen de vierde plaats in de Champions League aan verrassingsclub FC Bologna (2:0 tegen Hellas Verona).