donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaNa scheidsrechterswissel: Modric redt Real tegen Sevilla

Na scheidsrechterswissel: Modric redt Real tegen Sevilla

Real Madrid struikelde onlangs in de stadsderby tegen Rayo Vallecano (1:1) en had geluk dat rivalen Girona niet van hun misstap konden profiteren. Tegen Sevilla FC moest coach Carlo Ancelotti het stellen zonder Camavinga (gele kaart) en Joselu (enkelblessure), maar kon hij wel een beroep doen op Rüdiger, die onlangs was uitgeschakeld met een dijbeenblessure, en Mendy (na een schorsing voor een gele kaart). Kroos en Rodrygo begonnen ook in plaats van Fran Garcia en Modric (beiden op de bank).

Het was een bijzondere wedstrijd voor de verdediging van Sevilla en aanvoerder Sergio Ramos, die voor het eerst sinds zijn transfer in de zomer van 2021 weer in actie kwam in het Santiago Bernabeu – en dat was pas de tweede keer in zijn carrière. In december 2004 won hij als 18-jarige met Sevilla FC bij Real (1-0), waarna hij tussen 2005 en 2021 talloze successen zou vieren met de Witten. In het heden hebben de Blanquirrojos onlangs wat ademruimte gekregen in de degradatiestrijd en konden ze in Madrid weer rekenen op Ocampos, die als enige wissel begon voor Acuna na het 0-0 gelijkspel in Valencia.

Real’s vroege voorsprong wordt tenietgedaan

Enigszins verrassend waren het de bezoekers die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen: En-Nesyri kon de scherpe voorzet van Isaac vanaf zeven meter niet op doel richten (8′). Sevilla trok zich echter diep terug in een 5-3-2 systeem – en werd ogenschijnlijk snel afgestraft. Vincius Junior vond de oprukkende Vazquez, die scoorde en zo de leiding nam (10′). Na een VAR-controle kende scheidsrechter Isidro Diaz de Mera, die in de aanloop naar de wedstrijd al in het middelpunt van de belangstelling had gestaan vanwege een video van Real Madrid TV en een klacht van Sevilla FC, Sevilla echter een vrije trap toe en annuleerde het doelpunt. Nacho had En-Nesyri eerder op de voet geraakt.

De beslissing was terecht, maar de Blancos waren er helemaal niet tevreden mee – en vervolgens ook niet met anderen. Real eiste onder meer een strafschop nadat Rüdiger in het strafschopgebied werd vastgepakt door Badé (20′). Kroos kreeg een gele kaart nadat hij had geklaagd over een zeer hard fluitsignaal tegen hem (35′) – en Ancelotti werd ook gewaarschuwd (13′).

Hoewel het spel zich bijna uitsluitend op de helft van Sevilla afspeelde, had Real moeite om gaten te vinden. Tchouameni’s schot in het strafschopgebied werd afgeketst en belandde aan de buitenkant van het net (39′), terwijl Fede Valverde kort voor rust van afstand het eerste schot op doel had (45.+2).

Veel tempo en een scheidsrechterswissel na de pauze

Het spel kwam in een stroomversnelling na de herstart toen Sevilla de Witten veel meer ruimte gaf. Fede Valverde slaagde er niet in de paal te raken (49′), Rodrygo schoot vanuit een centrale positie over (55′) – en Vincius Junior probeerde het ook, maar had evenmin succes (55′, 57′). Maar Real had ook geluk dat Lunin met een schitterende redding van Isaac met zijn voet voorkwam dat ze op achterstand kwamen (52′).

Even later werd het spel onderbroken – opnieuw ging het om de scheidsrechter. Isidro Diaz de Mera liep een kuitblessure op en werd vervangen door vierde official Carlos Fernandez Buergo (61′).

Veel tempo en een wisseling van scheidsrechter na de rust

Het spel kwam op gang na de herstart toen Sevilla de Witten veel meer ruimte gaf. Fede Valverde slaagde er niet in de paal te raken (49′), Rodrygo schoot vanuit een centrale positie over (55′) – en Vincius Junior probeerde het ook, maar had evenmin succes (55′, 57′). Maar Real had ook geluk dat Lunin met een schitterende redding van Isaac met zijn voet voorkwam dat ze op achterstand kwamen (52′).

Modric krult de winnende binnen

Na vijf minuten bleef Real duidelijk superieur, maar niet zo overtuigend – tot dat ene geniale moment van Modric. Een voorzet op het halve veld werd door Badé recht voor de voeten van de vervangende Kroaat weggewerkt. Hij nam de bal op 18 meter van het doel langs zijn tegenstander en krulde de bal met zijn tweede tikje naar de binnenkant van de rechterpaal, vanwaar de bal in het net stuiterde (81e).

Omdat de bezoekers in de slotfase geen echte kansen wisten te creëren, hielden de Blancos stand voor een nipte maar verdiende overwinning, waardoor ze van de ene op de andere dag acht punten uitlopen op de kop van de ranglijst. Volgende week vervolgen beide teams hun campagne op zaterdag: Sevilla staat ’s middags (14.00 uur) tegenover Real Sociedad, terwijl Real ’s avonds (21.00 uur) op bezoek gaat bij Valencia FC.