zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballMessi redt laat gelijkspel: Ex-Frankfurter irriteert Inter Miami

Messi redt laat gelijkspel: Ex-Frankfurter irriteert Inter Miami

Inter Miami is zes punten misgelopen bij de start van het nieuwe MLS-seizoen. Lionel Messi redde laat een punt tegen Los Angeles Galaxy. De ploeg van Sandro Schwarz bleef doelpuntloos in de opener

Met veel geluk voorkwam Inter Miami hun eerste nederlaag in hun tweede optreden in het nieuwe MLS-seizoen. Drie dagen na de 2-0 thuisoverwinning in de opener tegen Real Salt Lake redde Lionel Messi maandagavond (CET) in de blessuretijd een 1-1 gelijkspel voor zijn ploeg.

Nadat de gastheren aanvankelijk een strafschop hadden gekregen van Sergio Busquets in een dominante maar doelpuntloze eerste helft – doelman Drake Callender redde van lange tijd Barca-prof Riqui Puig (13′) – was het Dejan Joveljic die LA op voorsprong zette. De 24-jarige Serviër, die tussen 2019 en 2021 onder contract stond bij Eintracht Frankfurt maar daar niet was doorgebroken, schoot raak na een voorzet van Marco Delgado – die snel had gereageerd nadat een afstandsschot van Callender opzij was afgeketst (75′).

Omdat Delgado in de 87e minuut een gele kaart pakte, speelde Inter de slotminuten in overmacht en wist het wel raad met de uitgespeelde kansen. In de derde minuut van de rust bukte Messi zich om een lage voorzet van Jordi Alba in het strafschopgebied onder de lat door te koppen en zo zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren.

Gressel: “Het had beide kanten op kunnen gaan”

“Dat was geen makkelijke wedstrijd, het had anders kunnen aflopen. Zeker met de penalty en de goede kansen in de eerste helft. Daarom is het een beetje fortuinlijk dat we nog 1:1 staan. Maar individuele kwaliteit maakt het verschil”, vertelde Messi’s nieuwe teamgenoot Julian Gressel, die weer in de basis stond, aan het Duitse persbureau. “Het is niet makkelijk om in deze competitie te spelen, op een woensdag in Florida en dan drie dagen later aan de andere kant van het continent na een vlucht van zes uur.” Na de dubbele dienst speelt Inter pas weer op zaterdag (22.30 uur CET) thuis tegen Orlando City.

Sandro Schwarz moest ook genoegen nemen met een gelijkspel bij zijn MLS-debuut als nieuwe coach van de New York Red Bulls. De ploeg onder leiding van ex-Leipziger Emil Forsberg speelde met 0-0 gelijk bij Nashville SC, dat net als de Red Bulls in het vorige seizoen in de eerste play-offronde werd uitgeschakeld.