zaterdag, mei 4, 2024
HomeBasketball23e nederlaag in 28e wedstrijd: Alba verliest bij Baskonia

23e nederlaag in 28e wedstrijd: Alba verliest bij Baskonia

Alba Berlin blijft de concurrentie achter zich houden in de Euroleague. De Duitse club verloor vrijdagavond duidelijk met 71:88 (34:42) bij de Spaanse topploeg Baskonia Vitoria-Gasteiz

Na de 23e nederlaag in 28 wedstrijden blijft Alba hekkensluiter in de Europese eredivisie. De beste scorers van Berlijn waren Khalifa Koumadje en Matt Thomas met elk twaalf punten.

Coach Israel Gonzalez moest het doen zonder bijna een heel team vanwege blessures. Wereldkampioen Johannes Thiemann (binnenband), Gabriele Procida (knie), Matteo Spagnolo (gescheurde spiervezel) en Justin Bean (spierproblemen) waren niet inzetbaar. De ploeg met weinig mensen begon slecht en stond na iets meer dan twee minuten op een 2:8 achterstand.

Berlijn had het ongelooflijk moeilijk in de aanval en miste ook de gemakkelijke schoten. De achterstand was aan het einde van het eerste kwart al in de dubbele cijfers (8:20). De bezoekers scoorden pas halverwege de tweede periode beter en konden in ieder geval een achterstand van 16 punten halveren (14:32) tegen de rust.

Beide ploegen gingen nu kort gelijk op. Alba was echter nauwelijks in staat om de aanval van de thuisploeg af te stoppen en dus werd de achterstand niet kleiner. Baskonia nam echter weer 20 punten voorsprong aan het begin van de vierde periode (69:49). Een korte opleving van de bezoekers in de slotfase veranderde niets aan de duidelijke nederlaag

Baskonia Vitoria-Gasteiz – Alba Berlin 88:71 (42:34)

Beste scorers voor Baskonia: Moneke (16 punten), Miller-McIntyre (14)
Beste scorers voor Berlijn: Koumadje (12), Thomas (12), Rapieque (11), Wetzell (10)