zaterdag, april 20, 2024
HomeLa LigaWerkoverwinning tegen Celta Vigo: Barça gaat als leiders de Clasico in

Werkoverwinning tegen Celta Vigo: Barça gaat als leiders de Clasico in

FC Barcelona blijft eerste in La Liga. Maar de Catalanen hadden ook geluk nodig na een sterke start tegen Celta Vigo

Het was een kwestie van tijd op basis van het spelverloop in de eerste helft, de voorsprong voor Barcelona op dat moment zeer verdiend: Pedri schoof van dichtbij binnen na een fout in de rug van Celta Vigo. De overwinning tegen Celta Vigo was echter lang niet zo zeker als bij aanvang werd aangenomen.

Marcheert als eerste vaak ter plaatse

De 1:0 moet in ieder geval het enige doelpunt van de avond blijven. En dat terwijl Barça voor de beslissende 17e minuut al tal van kansen had gehad. Zowel Raphinha (10e) als Ferran Torres (13e) konden Marchesin niet passeren met een schot van afstand.

Na de sterke openingsfase was het gedaan met de kansenstroom voor de Catalanen. Ze leidden verdiend bij de pauze, maar de 1:0 brokkelde af na de eindwisseling. Celta Vigo’s Oscar (47e) miste jammerlijk en ter Stegen maakte sterke reddingen tegen Gabri Veiga (56e) en Iago Aspas (84e).

Luck bij de paal vlak voor het einde

Er zou lange tijd niet veel meer gebeuren in de strafschopgebieden, Barça handelde nalatig terwijl Vigo alles gaf. In blessuretijd werd het echt penibel: Garcia keerde het schot van Iago Aspas nog net tegen de paal (90.+3) en ter Stegen redde van Perez (90.+6).

De ploeg van Xavi won uiteindelijk enigszins gelukkig na het 1-0 verlies bij Inter Milaan, hun tweede nederlaag in hun derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League dit jaar, en verdedigde hun toppositie in La Liga.

Een belangrijke overwinning in aanloop naar de tweede etappe tegen de Nerazzurri op woensdag (21.00 uur) en de Clasico tegen runners-up Real Madrid op zondag (16.15 uur).