zaterdag, april 20, 2024
HomePremier LeagueWinnende goal als vroege wildcard: Cristiano Ronaldo kraakt volgende doelpuntmarkering

ManUnited toonde een goede reactie op hun Manchester derby thrashing afgelopen weekend, door Everton FC met 2-1 te verslaan. Uitgerekend Cristiano Ronaldo zorgde voor het winnende doelpunt – als grappenmaker.

Tegen die tijd waren er al twee doelpunten gemaakt: United kwam al vroeg op achterstand (5e) na een fraaie omhaal van Iwobi. Een week na de 3-6 nederlaag in de Manchester-derby en drie dagen na de weinig overtuigende 3-2 zege op Omonia Nicosia in de Europa League, doemde de volgende tegenslag voor de Rode Duivels op – maar deze keer ontbrak een reactie niet. De ploeg van Ten Hag nam de controle over de wedstrijd over en maakte, na vroeg balverlies van Gueye en een felle tegenaanval, gelijk via Antony, die de eerste speler in de geschiedenis van United werd die in elk van zijn eerste drie wedstrijden in de Premier League scoorde (12e minuut).

Aanvraagbrief? CR7 scoort na wissel

United bleef de wedstrijd onder controle houden, maar was te slordig in het voorste gedeelte. Casemiro kreeg opnieuw een grote kans, maar de nieuwkomer miste met een volledig vrije kopbal (42.). Casemiro maakte zijn fout kort daarna goed. Hij veroverde de bal op het middenveld en zette met een droompass Cristiano Ronaldo in beweging op links en versloeg Pickford met een laag schot (44e) – het was het 700e competitieve doelpunt uit zijn carrière in het clubvoetbal. Een sollicitatiebrief voor de startende elf in de volgende wedstrijden?

De inmiddels 37-jarige CR7 miste na rust nog een kans toen zijn kopbal na een eerste inzet van Casemiro voorlangs vloog (58e). Zijn team was niet meer zo dominant als het in de eerste helft was geweest, maar ze maakten tenminste ook bijna geen doelpunt meer.

United overleeft Everton’s slotoffensief

Het feit dat het doelpunt van Rashford door de VAR werd afgekeurd voor wat verondersteld werd het beslissende doelpunt te zijn (81e) was iets waar de ploeg van Ten Hag zich eindelijk overheen kon zetten, want de Gea maakte een geweldige redding van Garner in de slotminuten en Calvert-Lewin kopte nipt naast uit de daaropvolgende corner (90.+2).

De Rode Duivels stijgen naar de vijfde plaats in de competitie door de overwinning. Ondertussen zet ManUnited zijn Europa League-campagne voort met een tweede been tegen Omonia Nicosia op donderdag (21.00 uur). In de competitie ontvangt de club dan Newcastle United op 16 oktober (15.00 uur). Everton FC neemt het op de volgende speeldag in de Premier League (15 oktober, 18.30 uur) op tegen Tottenham.