zondag, april 28, 2024
HomeBasketballVolgende tegenslag in de strijd om de play-in games: Bayern zakt in...

Volgende tegenslag in de strijd om de play-in games: Bayern zakt in het vierde kwart in elkaar

De basketballers van Bayern hebben het niet meer in eigen hand, maar willen tot het einde vechten voor een kleine kans om de play-in games in de hoofdklasse te halen. Tegen Maccabi Tel Aviv kregen ze echter de volgende tegenslag te verwerken – hoewel het er in het vierde kwart eigenlijk best goed uitzag

De basketbalploeg van FC Bayern München heeft de play-offs van de Euroleague voorlopig uit het oog verloren. De Duitse bekerwinnaars verloren vrijdag thuis met 74:89 (35:48) van Maccabi Tel Aviv en moeten nu drie speeldagen voor het einde van de groepsfase hopen op nederlagen van meerdere tegenstanders om een play-in plaats veilig te stellen. De beste scorer van de gastheren was Leandro Bolmaro met 21 punten.

Bayern staat momenteel veertiende met 13 overwinningen. Partizan Belgrado, Valencia Basket, Anadolu Efes Istanbul en Olimpia Milano staan net voor München. De club uit de Bundesliga strijdt met deze ploegen en Zalgiris Kaunas, die gelijk staan op punten, om de tiende plaats, die recht geeft op deelname aan de play-in wedstrijden – Bayern heeft alleen toptegenstanders voor zich in de drie resterende wedstrijden (FC Barcelona, Panathinaikos Athene, AS Monaco).

München ging de wedstrijd in zonder hun topscorer van de vorige wedstrijd. Devin Booker verzwikte zijn enkel in het laatste kwart van het bittere 68:70 verlies van dinsdag tegen directe rivalen Valencia Baskets. Omdat Danko Brankovic (en driepunterspecialist Andi Obst) er ook niet bij waren, ontbrak het aan kracht op het bord. Desondanks ging de thuisploeg sterk van start. Het duurde echter niet lang voordat de Israëliërs op gelijke hoogte kwamen. Het was echter een heel ander verhaal in de tweede helft, waar Maccabi zijn kracht bewees in de afwerking. De bezoekers scoorden vooral van buiten de driepuntslijn en namen afstand van Bayern.

De comeback van Bayern is niet genoeg

In het derde kwart zette München aan, concentreerde het zich op de afwerking en was het ook zekerder in de verdediging. Ze gingen het laatste kwart in met slechts één punt achterstand. Bayern kwam al snel op voorsprong. De thuisploeg maakte er 69:65 van met nog iets minder dan acht minuten te gaan, maar Tel Aviv, dat nog steeds hoopt om rechtstreeks de play-offs te halen, begon aan zijn laatste spurt: Een 18:0 run gaf het weer een comfortabele voorsprong en besliste de wedstrijd. Ex-Bayer Wade Baldwin IV zette de thuisploeg in deze fase ook herhaaldelijk onder druk en eindigde met 15 punten. Maccabi’s topscorer was Jasiel Rivero met 17 punten in slechts twaalf minuten.

München heeft nog steeds een wiskundige kans om de eindronde te bereiken, maar de ploeg van coach Pablo Laso heeft niet alleen de head-to-head verloren tegen Valencia. “Het wordt moeilijk, natuurlijk, we hebben alleen onszelf de schuld te geven, we hadden alles in handen”, zei Bayern’s Elias Harris op MagentaSport.