donderdag, mei 16, 2024
HomeLa LigaVliegende kopbal naar geluk: Bellingham verlost Real bij Celta Vigo

Vliegende kopbal naar geluk: Bellingham verlost Real bij Celta Vigo

Real Madrid heeft zijn derde wedstrijd in het nog prille La Liga-seizoen gewonnen. Bij Celta Vigo hadden de royals het lang moeilijk – tot nieuwkomer Bellingham weer scoorde.

Het leek erop dat Real Madrid voor het eerst dit seizoen op gelijke hoogte zou komen, maar toen kwam nieuwkomer Bellingham. De Engelsman, nog maar 20, was vastbesloten om de bal te onderscheppen, kapte voor de lijn en scoorde laat met een duikende kopbal.

Celta Vigo’s vroege voorsprong afgekeurd door VAR

In het vervolg ontwikkelde zich een open wedstrijd, waarin Vinicius Junior vroegtijdig gewisseld moest worden met dijbeenklachten (18.). De Celtistas hadden steeds weer goede momenten: ex-Barça-speler Mingueza schoot net voorlangs (23e, 33e) en Bamba miste net het doel na zijn assist (45e).

Rodrygo’s penalty wordt gered

Desondanks was Real de betere ploeg. Rodrygo schoot na rust voorlangs (57e), Valverde deed hetzelfde (62e). Valverde deed hetzelfde (62e). De eerste miste kort daarna een grote kans om de leiding te nemen toen hij vanaf de stip niet scoorde tegen doelman Ivan Villar (68e).

Real startte maar vond weinig openingen, terwijl Strand Larsen twee keer dichtbij kwam voor de underdogs (64e, 70e).

En dus moest Bellingham de wedstrijd beslissen: De nieuwkomer uit Dortmund kwam door na een corner van Kroos en maakte het af met een duikende kopbal (81e). In de zeven minuten blessuretijd lukte het Vigo niet om door te breken.
De Royals staan bovenaan met negen punten. Hun doelsaldo is 6:1 – waarvan vier doelpunten werden gescoord door Bellingham, die de vorige wedstrijd al had beslist voor de Blancos.