vrijdag, mei 3, 2024
HomePremier LeagueVier doelpunten binnen 18 minuten: Aston Villa sloopt hekkensluiter Sheffield

Vier doelpunten binnen 18 minuten: Aston Villa sloopt hekkensluiter Sheffield

Aston Villa heeft een einde gemaakt aan drie wedstrijden zonder overwinning bij Sheffield United – en hoe! De wedstrijd was al na een half uur beslist bij hekkensluiter Sheffield United

Sheffield United-trainer Chris Wilder wisselde zijn basiself na de 3-2 nederlaag bij Crystal Palace met vijf wijzigingen. Unai Emery daarentegen bracht twee wijzigingen aan na de 3-1 nederlaag tegen Newcastle: Cash en ex-Leverkusen speler Diaby moesten op de bank, terwijl Diego Carlos en Bailey, ook een ex-Bayer speler, begonnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de hekkensluiter van de Premier League, die al zes wedstrijden niet had gewonnen en dit seizoen pas twee keer had gescoord. Brereton Diaz slaagde er na een kleine tien minuten niet in om Martinez van dichtbij te verslaan. Een wake-up call voor de Villans, die Sheffield ontmantelden en de wedstrijd vroegtijdig beslisten met vier doelpunten binnen 18 minuten.

Geweldige 18 minuten voor de Villans met vier doelpunten

McGinn begon met scoren toen hij zich vastklampte aan een lob van Watkins die Ahmedhodzic nog net van de lijn kon tikken om de 1-0 te maken (12′). Watkins rondde een sterke pass van Douglas Luiz af (16′) voordat Bailey de bal in de linkerhoek plaatste (20′). Het laatste doelpunt van deze furieuze minuten kwam op naam van Tielemans, die volledig vrij stond na een corner en de bal onder de lat knalde (30). Daarna namen de bezoekers duidelijk gas terug en bleven de vier doelpunten gelijk tot aan de rust.

Drievoudige kans op de gelijkmaker – VAR keurt doelpunt goed

Aston Villa keert woensdag terug in de FA Cup als het Chelsea ontvangt (21.00 uur). Sheffield Wednesday’s volgende wedstrijd is op bezoek bij Luton aanstaande zaterdag (16.00 uur).