vrijdag, maart 29, 2024
HomeLa LigaVesga countert Oliver: Sampaoli's debuut eindigt in gelijkspel

Vesga countert Oliver: Sampaoli’s debuut eindigt in gelijkspel

Na een valse start in de competitie en een nederlaag tegen Borussia Dortmund in de Champions League trok de leiding van Sevilla FC vorige week de stoute schoenen aan en ontsloeg Julen Lopetegui. De coach werd vervangen door Jorge Sampaoli, die bij zijn debuut een ommekeer wilde bewerkstelligen.

Oliver met bliksemstart

De thuisploeg kwam beter uit de startblokken en was vanaf de eerste minuut wakker. Bilbao was in de beginfase niet bij de les en maakte een vroege goal: al na vier minuten verzamelde Dolberg de voorzet van Montiel in het strafschopgebied, waarna de opkomende Oliver de bal oppikte en in de linkerhoek schoot.

Na de volgende goede kans voor Sevilla via Gomez (6e) herpakten de bezoekers zich en waren ze defensiever. Het spel vervlakte en pas in de 25e minuut kreeg Bilbao de volgende noemenswaardige kans: de inzet van Berenguer ging rakelings langs de rechterpaal.

Bilbao te onschuldig

Minuain (26.) en Berenguer (34.) misten kansrijke situaties voor de bezoekers voordat Sevilla in de 40e minuut weer gevaarlijk werd: Na een fout van Lekue bracht de thuisploeg Gomez in een goede positie, maar hij slaagde er niet in de haastige Unai Simon te verslaan. Dus ging het de pauze in met de 1:0.

In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af tussen de zestigers, maar er waren lange tijd weinig kansen om te scoren. Hoewel de bezoekers het spel meer en meer controleerden, kon Athletic niet echt gevaarlijk worden.

Vesga zet het laatste punt

Sevilla daarentegen was passiever dan in de eerste 45 minuten, maar bleef afwerkingssituaties creëren. De beste kans werd gemist door Gomez, wiens krachtige poging vanaf 20 meter net naast de linkerpaal ging (70e). Uiteindelijk werden de bezoekers beloond: een voorzet van De Marcos kon alleen door Gudelj worden weggewerkt voor de voeten van Vesga, die de bal vanaf 20 meter met een vol schot in de linkerbenedenhoek schoot en Dmitrovic geen kans gaf (73).

Beide teams kregen kansen in de slotfase, de beste werd gescoord door Bilbao joker Garcia, wiens schot na een mooie combinatie net over de lat ging (90e). Uiteindelijk wist geen van beide teams een winnaar te scoren, zodat de wedstrijd eindigde in 1-1.