vrijdag, april 26, 2024
HomeLigue 1Dubbele tegenslag: Parijs verliest Sergio Ramos en verliest een teamgenoot

Dubbele tegenslag: Parijs verliest Sergio Ramos en verliest een teamgenoot

Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in Lissabon kreeg Paris Saint-Germain opnieuw een tegenslag te verwerken in de competitie. Ze konden slechts een nul gelijkspel halen tegen de onderste club Reims, en Sergio Ramos werd er ook nog eens afgestuurd.

PSG-trainer Christophe Galtier heeft enkele van zijn spelers rust gegeven na het 1-1 gelijkspel tegen Benfica Lissabon. Hakimi, Vitinha, Nuno Mendes, Neymar en Messi schitterden allemaal door afwezigheid in het basiselftal, terwijl Mukiele, Fabian, Juan Bernat, Sarabia en Soler allemaal nieuw waren.

Mbappé was de eenzame entertainer voorin – en hij had het duidelijk moeilijk in die rol tegen een team van Reims dat diep stond, goed schakelde, grip had op de duels en zo de schade uit het eigen strafschopgebied hield.

Het was echter eigenlijk een wedstrijd van één doelpunt, dat van Stade-doelman Diouf, die lang werkloos bleef en pas na 33 minuten echt op de proef werd gesteld. Hij verrichtte een geweldige redding op Mbappé, die vanuit een scherpe hoek had geschoten. Het bleef de enige noemenswaardige kans in de eerste helft. PSG kon niet tevreden zijn met hun eigen prestatie, de favorieten waren te gepompt, te ongeïnspireerd en te passief.

Sergio Ramos is bezig met het verzamelen van afzendingen

Toen overdreef Sergio Ramos met zijn protest tegen een gele kaart en werd door scheidsrechter Pierre Gaillouste (41.) meteen met rood van het veld gestuurd. Het was de 21e keer dat de Spanjaard werd weggestuurd in La Liga of Ligue 1 – zeven meer dan elke andere verdediger uit de top vijf in de 21e eeuw.

Na de pauze werd het er niet echt beter op. De Parijzenaars waren meer bezig met hun veiligheid, omdat ze in de minderheid waren. Zeneli testte Donnarumma (52e), terwijl aan de andere kant invaller Neymar op links net naast schoot (67e).

In de slotfase begon Reims problemen te krijgen met hun kracht en kreeg PSG weer een beetje de overhand – maar het 0-0 gelijkspel was nog steeds onaantastbaar.

De Parijse miljoenenploeg verpestte daarmee de generale repetitie voor de tweede leg in de Champions League op dinsdag tegen Benfica. Komende zondag (20.45 uur) spelen ze in de competitie tegen hun naaste rivalen Olympique Marseille.