zaterdag, mei 11, 2024
HomeLigue 1Vernedering afgewend, kampioensfeest uitgesteld: PSG struikelt bij generale repetitie Dortmund

Het kampioenschap in zicht, de halve finale van de Champions League in het achterhoofd: de Franse kampioenen Paris Saint-Germain hadden de kans om hun derde kampioenschap op rij veilig te stellen met een driepunter voor hun thuispubliek in hun clash met kelderploeg Le Havre. Tegelijkertijd had de club uit de Franse hoofdstad ook de komende confrontatie met Borussia Dortmund in het achterhoofd, wat ook te zien was in de opstelling van coach Luis Enrique. De Spanjaard verving tien spelers ten opzichte van de duidelijke 4:1 overwinning tegen Lorient die hij van de week boekte. Alleen de in vorm verkerende Dembelé stond weer vanaf het begin op het veld

Le Havre schokt PSG twee keer

Een speler die ontbrak in de basisopstelling was superster Mbappé, die zijn ploeg in de beginfase zag domineren zonder grote kansen te creëren. En dus namen de underdogs de leiding met de eerste kans van de wedstrijd. Na een snelle aanval scoorde Operi vanaf 13 meter en stond het 1:0 (19′). De favorieten waren echter niet lang geschokt en PSG zette meteen na het tegendoelpunt furieuze aanvallen op – en dat zou al snel zijn vruchten afwerpen. Zaire-Emery zette voor in het strafschopgebied en Barcola stond bij de tweede paal op de juiste plek om er 1:1 van te maken (29′).

Na rust bleef het beeld hetzelfde: PSG domineerde het balbezit, maar creëerde geen overtuigende kansen. En voor de pauze waren de bezoekers opnieuw trefzeker. Nego zette Ayew met een steekpass in stelling en hij hield het hoofd koel: zijn lage schot in de rechterhoek bracht Le Havre weer op voorsprong (38′), waarmee het de rust in ging. PSG-coach Luis Enrique moest in de rust reageren en dat deed hij ook

Touré scoort vanaf de stip – late dubbele redding Paris

De verlegenheid was dus afgewend, maar de beslissing in het kampioenschap werd uitgesteld, want het bleef 3:3. PSG staat volgende week woensdag (21.00 uur) tegenover Borussia Dortmund in de eerste leg van de halve finale van de Champions League. Le Havre is dan zaterdag (15.00 uur) gastheer van Straatsburg