zaterdag, mei 11, 2024
HomePremier LeagueChelsea maakt 0:2 gelijk bij Aston Villa - VAR voorkomt dat de...

Chelsea maakt 0:2 gelijk bij Aston Villa – VAR voorkomt dat de Blues winnen

Chelsea FC toonde een reactie na het 5-0 derbydebacle – ook al begon de wedstrijd op het slechtst mogelijke moment met een eigen doelpunt. Een ijskoud Aston Villa had de rust ingegaan, maar de Blues drongen na de pauze aan en maakten gelijk. Een potentiële winnaar werd voorkomen door de VAR in de rust

Na de vernedering in de derby tegen Arsenal FC stond Chelsea FC opnieuw voor een zware opgave: The Blues moesten het opnemen tegen het als vierde geplaatste Aston Villa voor hun laatste hoop op interlandvoetbal, maar konden rekenen op doelpuntenmaker Palmer, die de laatste tijd ziek was. Ondertussen was het seizoen van Enzo Fernandez voorbij na een liesoperatie

Chelsea’s nachtmerriestart – Jackson in pech

De wedstrijd van zaterdagavond sloot bijna naadloos aan op die van dinsdag. Cucurella maakte een eigen doelpunt na de eerste aanval van de Villans (4e). Digne raakte kort daarna de buitenkant van het net (8) en Watkins eindigde te centraal voor Petrovic (15). Tegen die tijd had Chelsea echter al een visueel voordeel opgebouwd en hadden ze veel balbezit, hoewel ze niet echt gevaarlijk waren in het laatste deel van de wedstrijd. Totdat een mooie pass van Caicedo zich een weg door de verdediging baande, maar Jackson’s doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel (16′).

Kort daarna had Jackson ook pech toen hij tegen de rechterpaal kopte (35). De Villans deden weinig voor de wedstrijd, maar stonden grotendeels stevig – en speelden zonder franje naar voren. Watkins verzuimde te scoren na een snelle actie van Petrovic (36′), maar zes minuten later had Rogers te veel ruimte en legde hij de bal in het net om de stand op 2:0 te brengen (42′).

Emiliano Martinez moet eraf – Chelsea gaat op zoek naar de gelijkmaker

Voor de tweede helft verving Olsen wereldkampioen Emiliano Martinez (dijbeenprobleem) in het Villa-doel – aanvankelijk gebeurde er niet veel op het veld. Hoewel de Blues bijna altijd in de buurt van het strafschopgebied waren, was het een pressing op initiatief van Gallagher die succes bracht: Madueke eindigde in de verre hoek voor het laatste doelpunt (62′).

Gallagher slaat perfect toe om er 2:2 van te maken

The Blues waren nu actiever en drongen aan voor de gelijkmaker, die Olsen voorkwam met een reflexredding van Madueke (72′). Natuurlijk kregen de Villans nu ruimte voor een tegenaanval, maar Bailey miste de beslissing (73′) – en dus kwamen de Blues terug. Gallagher schoot met zijn zwakkere linkervoet prachtig in de linkerbovenhoek (81′).

Aston Villa kon nu bijna niets meer uitrichten – en Chelsea wilde de winnende goal. Palmer werd afgekeurd door Olsen (90.+4) na een slechte redding van Diego Carlos. De Blues kregen echter nog een kans: uit de hoekschop die volgde, creëerde Badiashile ruimte voor zichzelf door Diego Carlos te duwen, Disasi kopte de bal in het midden van het doel en de bal stuiterde via de lat tegen de hand van Olsen en over de lijn (90.+5). Een VAR-herziening verstoorde echter de feestvreugde van de bezoekers: in het herzieningsgebied beoordeelde scheidsrechter Craig Pawson de duw van Badiashile als een overtreding – het doelpunt telde niet.
De Villans scoorden bijna opnieuw om er 3-2 van te maken, maar invaller Duran kopte net over de lat (90.+9). Daarna was het echt voorbij op Villa Park – en beide ploegen moesten leven met het 2-2 gelijkspel, dat zeker beter was voor Aston Villa in het klassement