zaterdag, mei 4, 2024
HomeLa LigaVan 0:2 naar 3:2 in negen minuten: Barça wint laat tegen Vigo

Van 0:2 naar 3:2 in negen minuten: Barça wint laat tegen Vigo

FC Barcelona leek tegen Celta Vigo af te stevenen op de eerste nederlaag van het seizoen. Een late dubbele treffer van Lewandowski en het beslissende doelpunt van Joao Cancelo draaiden de wedstrijd echter om

Na twee 5-0 overwinningen op Real Betis Sevilla en Royal Antwerp stond FC Barcelona voor de volgende zogenaamd verplichte opgave in de competitie. Tegen Celta Vigo, dat slechts vier punten kon verzamelen in hun eerste vijf wedstrijden, had Barça zelfs de kans om in ieder geval van de ene op de andere dag naar de top van de ranglijst te springen.

Maar de taak bleek al snel onaangenaam voor de ploeg van Xavi, die Marcos Alonso, Oriol Romeu en Ferran Torres inbracht voor Balde, Gavi en Raphinha. De bezoekers maakten de ruimte in het centrum extreem krap en lieten nauwelijks iets toe. Nadat ze de bal hadden veroverd, gingen ze snel richting het doel. Iago Aspas miste na 18 minuten met een schot, maar slechts een minuut later zette Strand Larsen Vigo op een verdiende voorsprong (19e minuut).

Celta Vigo geeft weinig toe – en de 2:0

Barça had meer van het spel, maar nauwelijks kansen. In de eerste helft was het alleen Joao Felix die miste vanaf 15 meter in kansrijke positie (23e). Aan de andere kant had het tweede doelpunt er bijna in gemoeten. Ter Stegen redde een gevaarlijke kopbal van Strand Larsen voor de voeten van de la Torre, die de bal vanaf twaalf meter echter over schoot (41e).

Xavi reageerde op de rust en wisselde van een viermans- naar een driemansverdediging. In eerste instantie bleven de bezoekers echter de gevaarlijkere ploeg, zonder dat ze de grote kans kregen. Pas in de 57e minuut moest Vigo-doelman Ivan Villar de eerste krachtsinspanning leveren toen hij een afstandschot van Araujo redde. Na een fout van Ristic kreeg Ferran Torres kort daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar hij slaagde daar niet in (64e) en raakte even later de buitenkant van het net (67e).

De tegenaanvallen van Vigo werden wat zeldzamer, maar ze bleven komen. Bamba’s schot werd gered door ter Stegen (71), maar in de 76e minuut was het invaller Douvikas die er 2-0 van maakte na een mooie pass van Iago Aspas – ook omdat de zekerheid van de thuisploeg allesbehalve goed was.

81e, 85e, 89e: Barça draait de wedstrijd om

Barça was echter nog lang niet klaar. In de slotfase zorgden de Blaugrana voor een indrukwekkende comeback. Eerst was het een snelle dubbele treffer van Lewandowski, eerst met een acrobatische lob (81e), daarna vanaf tien meter na een pass van Joao Cancelo (85e) die tot de gelijkmaker leidde. Daarna was het Joao Cancelo zelf die een voorzet van Gavi van dichtbij voorzette en er 3:2 van maakte (89.).

De bezoekers kregen nog een goede kans, uitgerekend van Mingueza. Maar de voormalige jeugdspeler van Barcelona miste net de gelijkmaker vanaf twaalf meter (90.+3). Uiteindelijk konden de Blaugrana feestvieren, al zag het er lange tijd niet naar uit dat ze dat zouden doen.
De volgende wedstrijd van FC Barcelona is dinsdag (21.30 uur) bij RCD Mallorca. Celta Vigo ontvangt Deportivo Alaves op donderdag (19.00 uur).