zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie AMet eigen doelpunt voor het jaaroverzicht: Juve verliest verdiend bij Sassuolo

Met eigen doelpunt voor het jaaroverzicht: Juve verliest verdiend bij Sassuolo

Juventus Turijn heeft de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sassuolo verdiend met 4-2 verloren. De ploeg uit Turijn toonde zich een goede bezoeker en hielp vriendelijk mee met drie doelpunten van de thuisploeg.

Voor de wedstrijd waren alle ogen gericht op Vlahovic, de jonge Serviër kon met een doelpunt toetreden tot de elite. De 23-jarige had voor het eerst in zijn carrière kunnen scoren in vijf wedstrijden op rij in de competitie. Bij Juve zijn alleen Alessandro del Piero, David Trezeguet, Paulo Dybala en Cristiano Ronaldo daar tot nu toe in geslaagd.

Maar Vlahovic was niet de enige die klaar leek voor de wedstrijd, zijn teamgenoten begonnen ook energiek en vastberaden en creëerden verschillende doelpogingen in de eerste tien minuten. Maar Sassuolo wilde zich ook niet verstoppen en nam verrassend de leiding (12e minuut) met de genadige hulp van Juve-doelman Szczesny. De Pool tikte een slecht geplaatst schot van Laurienté door zijn eigen benen.

Lead snel weer gelijk

De schok na de geëngageerde start duurde echter niet lang; Chiesa zette vanaf links voor in het midden en Vina schoof de bal in eigen doel voor McKennie (21.). Maar net als Juve na het vroege doelpunt, liet Sassuolo geen tekenen van rammeling zien. Er ontwikkelde zich een open wedstrijd: Locatelli raakte alleen de paal (28e) en Szczesny voorkwam dat Ruan kon scoren (38e). Dat Juve met een achterstand de rust inging, was te danken aan de volgende fout van de Turijnse ploeg. Gatti verloor de bal in de opbouw, Matheus Henrique schakelde snel om en Berardi nam de maat (41.): De 2-1 voorsprong bij de rust was klaar voor de outsiders.

Zelfs na de herstart en drie wissels veranderde er niet veel. Het spel in Emilia-Romagna was levendig en gevarieerd: Chiesa opende brutaal maar zonder succes (52.), Berardi was dankbaar dat hij niet werd weggestuurd (56.) en Laurienté (63.) en Vlahovic (68.) misten grote kansen.

Gatti’s ongelukkige bekroning van een turbulente slotfase

Na een korte adempauze opent Chiesa een merkwaardige slotfase met zijn gelijkmaker (78e). Dit zou echter slechts een kortstondige opluchting blijven, want opnieuw blunderde Szczesny, Pinamonti bedankte (82.) – Sassuolo stond voor de derde keer aan de leiding. Een tegenslag waar de Oude Dame niet van herstelde, en het zou nog veel erger worden. Hoewel invaller Defrel nog faalde op de onderkant van de lat (90.+4), verzekerde Gatti zich van een plaats in elk jaaroverzicht van de Serie A: De centrale verdediger had niet door dat zijn doelman een vrije trap nam bij de cornervlag en wilde terugspelen naar Szczesny. In plaats daarvan schoof hij de bal in zijn eigen doel (90.+4). Het spiegelbeeld van een gebruikte avond voor de Oude Dame, die zichzelf versloeg in Sassuolo.

Het goede nieuws voor de ploeg uit Turijn is dat ze dinsdag (20.45) thuis tegen US Lecce snel iets kunnen rechtzetten in de Engelse week.