vrijdag, april 19, 2024
HomeSerie ATonali maakt het verschil: Milan verslaat Verona gelukkig

Tonali maakt het verschil: Milan verslaat Verona gelukkig

Ac Milan deed zijn plicht in Verona en versloeg Hellas met 2:1. De iets betere ploeg was echter de thuisploeg, die een punt had verdiend. Tonali’s late doelpunt zorgde voor de volle drie punten voor de favorieten.

Hellas scoort achterin en voorin

Hellas begon dapper, liep Milan hoog op en bezorgde AC wat problemen in de openingsminuten: Maar het duurde niet lang of AC nam de wind uit de zeilen van de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld pikte Rafael Leao de bal op, ging turbo op de linkervleugel en zette voor in de zestien. Miguel Veloso was ongelukkig genoeg om de bal in zijn eigen doel te duwen (9e minuut).

Hellas keek geschokt en liet snel daarna de volgende kans toe. Leao zette Giroud op, die alleen voor Montio kwam te staan. De gevoelige lob van de Fransman omzeilde de doelman, maar stuiterde ook net langs de rechterpaal (11.). Aan de andere kant had Verona hun eerste echte aanval – en werd prompt beloond. Het schot van Günter uit de linkerhoek van het strafschopgebied zou een gemakkelijke prooi zijn geweest voor Tatarusanu, maar Gabbia keerde de bal onhoudbaar (19e) – 1:1.

Günter mist de beugel

Het spel vervlakte een beetje, ook omdat met uitzondering van de ijverige Leaos, geen van Milans aanvallende spelers sprankelende ideeën had. Verona had verdedigend nauwelijks problemen en wachtte geduldig op gaten in de AC-achterhoede. Kort voor het fluitsignaal kopte Günter een corner binnen en nam vanaf vier meter bijna de leiding, maar kon de bal niet in het Milanese strafschopgebied krijgen (45e). Dus het ging de kleedkamers in met de loting.

Na de pauze was de actie op het veld intens en kwamen beide teams met open vizier het veld op. Pioli bracht twee wijzigingen aan: Origi en Rebic voor Giroud en Brahim Diaz. De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten: eerst schoot Hrustic de bal net langs de linkerpaal (48e), daarna zette Theo Hernandez Joker Rebic op, maar de ex-Frankfurter slaagde er niet in Montipo van dichtbij te verslaan (50e).

Piccoli op het aluminium – Tonali ijskoud

De ideeën van

Milan raakten snel uitgeput, net als in de eerste helft, en Verona stond stevig achterin en kon steeds de bal prikken. De beste kans van de tweede helft kwam op naam van Piccoli, die drie minuten na zijn wissel hoog opsprong en de bal op de onderkant van de lat knikte (57e). Even later kreeg de Joker nog een kans, maar zijn volley was ongevaarlijk (65).

De slotfase begon, Verona was lange tijd de betere ploeg in de tweede helft – en werd toen ijskoud verrast. AC speelde een tegenaanval uit, Rebic bediende Tonali vanaf de rechtervleugel met een gevoelige pass in de diepte. De middenvelder hield het hoofd koel voor Monipo en gleed de bal door de beugels van de Hellas-doelman (81e minuut).

Hellas gooide in de slotminuten alles naar voren en maakte bijna gelijk via Depaoli. Maar de invaller Thiaw wierp zich van dichtbij in het schot van de buitenspeler en voorkwam zo dat de punten werden gedeeld. De wedstrijd eindigde in 2-1 – bitter voor de thuisploeg, die ten minste een punt verdiende, maar haar vijfde nederlaag op rij leed.