zondag, april 28, 2024
HomePremier LeagueTe vroeg overgeschakeld op administratie: Man City glijdt weer uit

Te vroeg overgeschakeld op administratie: Man City glijdt weer uit

Manchester City heeft een voorsprong gemist in de race om het kampioenschap. De Skyblues verspeelden een 2-0 voorsprong tegen Crystal Palace: Manchester kreeg pas in de blessuretijd een penalty tegen en speelde met 2-2 gelijk.

Na het succes op het gepromoveerde Luton, de eerste overwinning in de competitie sinds meer dan een maand, gaf Pep Guardiola veel van zijn vaste spelers rust in de Champions League-wedstrijd in Belgrado (3:2), die van geen enkele sportieve betekenis was. Tegen Crystal Palace was de rol omgekeerd: alleen Lewis en Grealish begonnen weer.

The Citizens waren de enige ploeg uit de top vier die zaterdag startte en wilden natuurlijk op voorsprong komen – en dat was lange tijd duidelijk op het veld. Tegen een zeer diep liggende ploeg van de Eagles, die met vijf wijzigingen begon na de 2-1 nederlaag tegen Liverpool, was de thuisploeg in de beginfase vooral gevaarlijk aan de rechterkant: Passes vanaf rechts leidden tot gemiste kansen van Alvarez (5) en Rodri (16).

Grealish scoort voor de derde competitiewedstrijd op rij

De tweede 45 minuten gingen op dezelfde voet verder. The Citizens, die volgens Opta alle tien veldspelers betrokken hadden bij een kans in de eerste helft – een Premier League-record sinds het begin van de gegevensverzameling (2006/07) – bleven zich na de herstart vestigen op de helft van hun tegenstanders.

Lewis viert debuut als doelpuntenmaker in Premier League

De beloning kwam snel daarna: nadat het doelpunt van Alvarez werd geannuleerd vanwege buitenspel van Rodri (52′), maakte Lewis er 2-0 van (54′) – de 19-jarige vierde zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Man City schakelde daarna over op administratie. Alleen Bernardo Silva kwam nog een keer in de buurt (62′). Maar Manchester revancheerde zich tegen de grotendeels ongevaarlijke bezoekers. Na een lange bal zette Schlupp voor op Mateta, die de plotselinge gelijkmaker scoorde (76′). Het was de zevende keer op rij dat de Sky Blues geen doelpunt maakten in de competitie

Olise blijft ijskoud in blessuretijd

Hoewel het er naar uitzag dat de overwinning niet meer in gevaar kwam, maakte Palace gelijk. Foden zag Mateta niet in zijn eigen strafschopgebied en raakte het been van de achtervolgende Palace-aanvaller in plaats van de bal toen hij probeerde weg te werken. Olise zette de strafschop om en bracht de eindstand op 2:2 (90.+5).

Daardoor blijven de regerend kampioenen vierde op de ranglijst en kunnen ze morgen tot op zes punten van koploper Liverpool komen.
De volgende wedstrijd voor Manchester City is een reis naar Saoedi-Arabië voor de Wereldbeker voor clubs. Dinsdag staan de Skyblues in Jeddah tegenover Urawa Red Diamonds in de halve finales (19.00 uur).