donderdag, mei 2, 2024
HomeMotorsportsSupersport 300 wereldkampioenschap in Most: Lennox Lehmann (KTM) finisht op het podium

Freudenberg KTM-rijder Lennox Lehmann laat sterke race zien tijdens thuiswedstrijd in Most – Eén rijder met hoofdwond opgenomen in ziekenhuis

Lennox Lehmann van het Saxon Freudenberg-team heeft het podium gehaald bij het Supersport 300-wereldkampioenschap in Most. In de tweede race eindigde de rijder uit Dresden met zijn KTM als derde. De race werd gewonnen door Kawasaki rijder Victor Steeman, die zijn derde overwinning in de klasse vierde.

De tweede race van het wereldkampioenschap Supersport 300, die direct na de tweede ronde van het wereldkampioenschap Superbike werd verreden, moest twee keer worden gestaakt. Al bij de start was er een incident op het rechte stuk waarbij vier rijders betrokken waren.

Indy Offer (Yamaha) liep een hoofdwond op en werd naar het medisch centrum en later naar het Most-ziekenhuis gebracht. De race, teruggebracht tot 14 ronden, moest later opnieuw worden stilgelegd na een crash van Alessandro Zanca (Kawasaki). Met tweederde van de race afstand voltooid, was er geen verdere herstart.
Lennox Lehmann, die zaterdag in de eerste race als elfde eindigde, gaat de zomerstop in op de zevende plaats in het wereldkampioenschap met 90 punten. Landgenoot Dirk Geiger (Kawasaki) werd zesde in race twee en staat 13e in het kampioenschap.