zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie ASleutelfiguur Rabiot: Juventus trotseert late gelijkmaker in Monza

Sleutelfiguur Rabiot: Juventus trotseert late gelijkmaker in Monza

Juventus Turijn heeft hun uitwedstrijd bij AC Monza in de slotfase op dramatische wijze met 2-1 gewonnen om verder te komen in de race om het kampioenschap.

Juventus, dat in de uitwedstrijd bij AC Monza de kans had om Inter tijdelijk in te halen aan kop van de ranglijst, begon met slechts één wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel bij Inter Milaan. Alex Sandro verving Rugani, die aanvankelijk op de bank zat.

Rabiot maakt misser van Vlahovic goed

De Oude Dame domineerde de wedstrijd vanaf het begin en kreeg al na negen minuten een strafschop toegekend. Vlahovic verzuimde deze te verzilveren en werd afgekeurd door een sterke redding van Di Gregorio (11′). De keeper kon echter niets met de daaropvolgende corner, want Rabiot kopte krachtig binnen (12′). Juve trok zich daarna wat terug en liet de gastheren naar voren komen. Ze deden echter weinig met de bal. In plaats daarvan werden de bezoekers na de 30ste minuut weer gevaarlijker en hadden ze een 2-0 voorsprong moeten nemen, maar Gatti slaagde erin om vanaf twee meter de lat te raken (34′).

In de tweede helft duurde het even voordat er iets noemenswaardigs gebeurde. Pas in de 65e minuut had Monza gelijk kunnen maken via Colpani. Het leek erop dat de favorieten zouden winnen, maar plotseling juichte heel Brianteo. Een voorzet van Carboni stuiterde een keer in het vijfmetergebied en ging in de linkerhoek. Szczesny zag er niet bijzonder goed uit toen hij het doelpunt voorkwam, maar werd in de war gebracht door Dany Mota, die net voor het doel het contact met de bal miste (90.+1).

Gatti laat – Juve weer op voorsprong

Juventus gooide alles naar voren en reageerde prompt! Nog geen drie minuten na de verrassende gelijkmaker hamerde centrale verdediger Gatti na een assist van Rabiot de bal onder de lat en zorgde zo voor een late treble voor de Oude Dame (90.+4).

Volgende week vrijdag (8 december, 20.45 uur) ontvangt Juventus Turijn SSC Napoli, terwijl AC Monza twee dagen later de volgende thuiswedstrijd heeft. CFC Genoa reist dan af naar Lombardije (15.00 uur).