donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaNa acht wedstrijden zonder nederlaag: Getafe breekt in Las Palmas

Na acht wedstrijden zonder nederlaag: Getafe breekt in Las Palmas

Las Palmas vierde een verdiende 2-0 overwinning op FC Getafe en klom naar de achtste plaats. Het was de eerste nederlaag van de bezoekers na een reeks van acht ongeslagen wedstrijden

Getafe wilde hun reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag (zes gelijke spelen, twee overwinningen) verlengen op Gran Canaria. Coach José Bordalas vertrouwde onder andere op ex-Wolfsburg-speler Mayoral en ex-United-ster Greenwood.

Bij het gepromoveerde Las Palmas, dat een goede start van het seizoen heeft gemaakt en op de elfde plaats al tien punten los staat van de degradatieplaatsen, vertrouwde coach Garcia Pimienta vooral op de aanvallende kwaliteiten van Munir en Sandro, die bij Barça trainden.

Oscar mag op het veld blijven na VAR-call

Aanvankelijk speelden beide ploegen een wat vermoeide wedstrijd, waarbij de meeste actie op het middenveld plaatsvond. De thuisploeg bleef echter speldenprikken uitdelen. Munir werd afgekeurd door doelman David Soria (8′) en een doelpunt van Sandro na een fout van de doelman werd later terecht afgekeurd wegens buitenspel (17′).

De bezoekers produceerden veel te weinig in de aanval en alleen Greenwood zorgde voor gevaar: eerst ging een schot net naast de paal (15e), daarna miste een omhaal ternauwernood het doel (30e). De Azulones hadden ook geluk dat een rode kaart voor Oscar werd geannuleerd na ingrijpen van de VAR (9).

Alderete redt – en wordt van het veld gestuurd

Las Palmas nam vlak voor rust eindelijk de leiding. Araujo kopte een voorzet van Kirian binnen en maakte er 1:0 van (43′). Marmol vergrootte de voorsprong bijna nog voor rust, maar Alderete kon nog net in de weg staan (45,+4).

De verdediger stond ook in de schijnwerpers bij de eerste actie na rust: hij was met een open zool op de achilleshiel van Loiodice gestapt – na het bekijken van de videobeelden corrigeerde scheidsrechter Mateo Busquets zijn oorspronkelijke gele kaart naar een rode kaart (48′).

Mayoral heeft de gelijkmaker op de voet

Paradoxaal genoeg blies de zending de bezoekers nieuw leven in. Eerst wist Mayoral, die buitenspel stond, doelman Valles niet te verslaan (53′). Een minuut later schoof de ex-Wolfsburg speler de bal langs het lege doel na een fout van de keeper.

Het was slechts een korte opleving, waarna Las Palmas domineerde. David Soria verrichtte eerst schitterende reddingen op Sandro (55′) en Cardona (61′). Later zag de doelman er niet goed uit, Moleiro stofte de bal af om er 2-0 van te maken (87′), maar de VAR weigerde het doelpunt te erkennen wegens buitenspel.

Vijf minuten later besliste Las Palmas de wedstrijd. De thuisploeg zette de tegenaanval in en Cristian hoefde alleen maar zijn voet uit te steken om er 2-0 van te maken (90.+2).

Promotie Las Palmas klimt

Het was ook de eindstand waarmee Las Palmas een einde maakte aan de reeks van Getafe en naar een veilige middenpositie klom.

Beide teams vervolgen hun Spaanse bekercampagne deze week: Las Palmas reist woensdag (21.00 uur) af naar CD Tudelano, terwijl Getafe het dinsdag (19.00 uur) opneemt tegen Atzeneta UE.