maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueShaw's handsbal heeft geen gevolgen: Liverpool geeft toppositie in de tabel op

Shaw’s handsbal heeft geen gevolgen: Liverpool geeft toppositie in de tabel op

Manchester United is er met een geflatteerd punt vandoor gegaan bij Liverpool, waardoor de ploeg van Klopp de koppositie heeft moeten afstaan. Een handbal die niet werd bestraft zorgde voor ophef

0:3 tegen Bournemouth, plus de Champions League-uitschakeling na de 0:1 tegen FC Bayern: Manchester United stond onder druk in aanloop naar de wedstrijd op Anfield Road en moest het naast veel geblesseerde spelers doen zonder Bruno Fernandes, die met een gele kaart geschorst was.

Man United weerstond de eerste aanval van de Reds, maar had te maken met een agressieve en aandringende Liverpool-ploeg. Doelman Onana moest het meestal doen met lange ballen of reddingen en de Rode Duivels deden weinig naar voren.

De eerste kans voor de ploeg van Klopp kwam in de 16e minuut: na een voorzet kopte Nunez in het midden in plaats van op doel te mikken. Keeper Onana maakte het weer bont door de bal te laten vallen, waardoor Salah in beeld kwam. De Egyptenaar miste ternauwernood het doel, omdat Onana hem net op tijd had gestopt.

Liverpool in alle opzichten superieur

The Reds bleven aandringen tegen de bezoekers, die in maart met 7-0 onderuit gingen op Anfield Road. Na een corner was van Dijk er met zijn hoofd bij, maar Onana trok zijn armen op tijd omhoog (29′). Ook de kopbal van Konaté uit een hoekschop was niet nauwkeurig genoeg (36′) en Nunez reageerde te traag in een kansrijke situatie vlak voor rust, waardoor een goede kans verloren ging.

Kort daarna konden de Rode Duivels opgelucht ademhalen. Ze waren in de eerste helft in alle opzichten overspeeld, zoals uit de statistieken bleek (15:2 schoten op doel, 9:0 corners, 68 procent balbezit voor Liverpool).

Na de herstart stond Manchester United nog steeds diep, maar niet meer zo extreem als in de eerste helft. Liverpool kon het middenveld niet meer zo makkelijk overbruggen, maar bleef wel de toon zetten. Lange tijd waren er echter geen kansen voor de Reds, en aan de andere kant al helemaal niet.

Na een uur bracht Klopp Gakpo en Gomez in voor Szoboszlai en de geblesseerde Gravenberch. Het spel kwam weer op gang, vooral omdat Manchester meer vertrouwen begon te tonen. Alexander-Arnold miste het doel op een haar na met een afstandschot (66′), terwijl Höjlund een minuut later Alisson niet wist te verslaan met een prachtige redding – de eerste kans ooit voor Man United. Het schot van Salah in de 71e minuut miste opnieuw snelheid, Onana was paraat.

Shaw’s handsbal blijft onbestraft

In de 76e minuut hadden de fans van Reds opnieuw het doelpunt op hun lippen, maar ook Luis Diaz kon de sterke Onana niet passeren. En zo ging het – met nog een dubbele wissel van Klopp – de slotfase in, waarin Shaw twee keer in het middelpunt van de belangstelling stond. Konaté miste een kopbal en de Man United-verdediger werd verrast en kreeg een hand tegen de bal, maar de scheidsrechter vond het geen penalty – een twijfelachtige beslissing. Kort daarna tackelde Shaw Konaté en kreeg een gele kaart.

In de slotminuten waren de Rode Duivels in de minderheid toen Dalot bleef klagen over een inworp en twee gele kaarten kreeg. Het hielp Liverpool niet meer en Manchester nam een geflatteerd punt mee van Anfield. De nieuwe koploper is Arsenal, dat met 2-0 won van Brighton dankzij Kai Havertz