dinsdag, april 30, 2024
HomeFootballSensatie in Blackpool mislukt: Wood voorkomt nederlaag Forest

Sensatie in Blackpool mislukt: Wood voorkomt nederlaag Forest

De beker heeft zijn eigen wetten – een wijsheid die blijkbaar niet alleen in Duitsland geldt, zoals Nottingham Forest bijna uit eigen ervaring leerde in de 3-2 FA Cup replay bij Blackpool

Hoewel het er niet zo rooskleurig uitziet voor Nottingham Forest in de Premier League, met de Tricky Trees slechts vier punten los van de degradatiezone op de 16e plaats, moet Nottingham er veel vertrouwen in hebben gehad dat ze de FA Cup horde van Blackpool konden overwinnen – het was tenslotte een derde divisie ploeg. De Reds hadden echter tien dagen eerder geleerd dat het niet zo makkelijk was, want de eerste ontmoeting resulteerde slechts in een 2-2 gelijkspel en daarom stond de replay op het programma.

Bij rust zag het er goed uit voor de favorieten, die superieur waren in de eerste helft en de leiding hadden genomen dankzij een vroeg doelpunt van Omobamidele na een corner (16′). Toen Danilo er meteen na de hervatting 2-0 van maakte na een rampzalige misplaatste pass van Morgan (61′), leek Forrest op koers te liggen voor een plaats in ronde 4 van de FA Cup.

Maar wat er daarna gebeurde, moet Nottingham-coach Nuno Espirito Santo woedend hebben gemaakt. De 49-jarige Portugees moest toezien hoe zijn spelers plotseling de kluts kwijtraakten en lieten zien dat ze verdedigend allesbehalve solide waren – met twee pijnlijke gevolgen.

Nottingham raakt de draad kwijt

Dit werd een wedstrijd van zenuwen. Blackpool moest hun grote inzet een beetje prijsgeven en trok zich steeds meer terug door hun kracht. Forest kreeg weer meer controle, maar had aanvankelijk moeite om duidelijke kansen te creëren. Dit was niet het geval in de 110e minuut, toen ze goede vooruitgang boekten langs de linkerflank en Yates eindelijk Wood vond in de vijf. De aanvaller hoefde de bal alleen maar van dichtbij over de lijn te duwen om de eindstand op 3:2 te brengen en zo alsnog een vernedering af te wenden