maandag, april 29, 2024
HomeFootballStart op maat: Marokko verslaat ongevaarlijk Tanzania

Start op maat: Marokko verslaat ongevaarlijk Tanzania

In de eerste 30 minuten hadden de favorieten Marokko, wiens coach Walid Regragui het zonder Noussair Mazraoui moest doen, die nog steeds last heeft van een blessure, maar wel onder andere Achraf Hakimi (PSG) en Sofyan Amrabat (Man United) had opgeroepen, het moeilijk tegen de aanvankelijk goed gepositioneerde Tanzanianen.

Een vrije trap van Hakim Ziyech leidde uiteindelijk tot een 1-0 voorsprong voor Marokko: Tanzania-doelman Aishi Manula keerde het fladderende schot van de aanvaller doelwaarts, maar verdediger Romain Saiss stofte het schot af en bracht de stand op gelijke hoogte bij rust (30′).

Tegen Marokko: Miroshi krijgt waarschuwing

Na de pauze werd het spel ruwer. Dit culmineerde in een gele kaart voor Novatus Miroshi, die voor rust al geel had gezien en zijn tweede waarschuwing kreeg omdat hij te laat was tegen Azzedine Ounahi – en dus uit het veld werd gestuurd (70′).

Vreemd: de speler van Shakhtar Donetsk had in november al een gele kaart gekregen in de WK-kwalificatiewedstrijd in Tanzania tegen de Marokkanen (0:2) – toen in de 65e minuut.

Dubbele pass: Adli zet Ounahi op 2:0

Met nu tien Tanzanianen op het veld maakte het superieure Marokko de zaken duidelijk: Ounahi maakte er 2-0 van (77′) na een een-tweetje met Leverkusen-invaller Amine Adli, die een paar minuten eerder in het veld was gekomen. Hakimi zette centrumspits Youssef En-Nesyri in de 80e minuut op 3-0

Marokko staat zondag om 15.00 uur tegenover DR Congo op speeldag 2 in groep F. Tanzania speelt tegen Zambia. Tanzania speelt een paar uur later tegen Zambia (18.00 uur).