dinsdag, mei 14, 2024
HomePremier LeagueSanchez geeft Arsenal voorsprong: Chelsea geeft derbyzege laat weg

Sanchez geeft Arsenal voorsprong: Chelsea geeft derbyzege laat weg

Palmer scoort vanaf de stip – Arsenal aanvallend zwak

Het spel bleef intens en fel en Arsenal, dat tot nu toe nog niet had verloren in de competitie, was onder de indruk van het loop- en tacklespel van de Blues. In de hele eerste helft creëerden de aanvallen van Arteta geen enkele noemenswaardige kans. In plaats daarvan hadden Palmer (30e) of Gusto (43e) hun score kunnen aanvullen.

Mudryk’s boogschot wordt goed gered

Chelsea kwam weer met vuur uit de kleedkamer en ging meteen aan de leiding: Mudryk passeerde Gallagher en kreeg de bal, de voorzet gleed weg en belandde achter Raya in het doel – 2:0 (48.).

Het tweede doelpunt schudde de Gunners een beetje wakker en plotseling drongen ze vastberadener aan. Toch had de wedstrijd kort voor tijd beslist kunnen worden, nadat Raya de bal tegen de voet van Palmer had gespeeld. Maar de aanvaller schoot naast (58e).

En beetje bij beetje nam de druk weer af, Chelsea paste zich weer goed aan het voetbal van de bezoekers aan en kreeg steeds meer ruimtes. Invaller Jackson kwam vrij voor Raya te staan, maar die stal de bal van zijn voet (67).

De dubbele treffer uit het niets

CFC ging iets te slordig om met hun kansen – en dat werd afgestraft: Eerst bracht Sanchez Arsenal terug in de wedstrijd met een misplaatste pass in de opbouw – Rice nam de bal direct aan (77e), zeven minuten later rondde Trossard een voorzet van Saka af om gelijk te maken (84e).

Dit kwam als een verrassing en was niet echt verdiend, maar nu wilden de bezoekers meer, Havertz stond inmiddels ook op het veld. Nkethia miste net de volledige ommekeer (87e).

Zo bleven de Gunners na een intens bevochten derby ongeslagen in de competitie. De opwaartse trend van The Blues zet zich voort ondanks de late tegenslag.