zaterdag, mei 18, 2024
HomePremier LeagueAnsu Fati scoort, Akanji vliegt: ManCity worstelt om te winnen tegen Brighton

Ansu Fati scoort, Akanji vliegt: ManCity worstelt om te winnen tegen Brighton

Na drie nederlagen in hun laatste vier wedstrijden is Manchester City er nu in geslaagd om weer te winnen in de Premier League. De Skyblues hadden lang de controle tegen Brighton, maar maakten het aan het einde nog spannend

Terwijl Ederson met de Braziliaanse nationale ploeg door Zuid-Amerika reisde en Pep Guardiola zijn vaste keeper rust gaf, stond Ortega Moreno in het strafschopgebied van de Citizens. De Duitser had een rustige middag terwijl de Skyblues hun oude kracht terugvonden na drie nederlagen in vier wedstrijden.

Doku, die Milner op links meerdere keren oud deed lijken, speelde daar een grote rol in, net als de teruggekeerde Rodri. Dit was ook het geval na zeven minuten, toen hij Alvarez bediende in het strafschopgebied na een tempodribbel – 1:0 voor ManCity. Brighton, dat meestal zo sterk was, liep alleen maar achter de bal aan en maakte na 19 minuten het volgende doelpunt, dit keer met Haaland die krachtig scoorde.

Ansu Fati komt op en scoort

Na 70 minuten werd er voor het eerst een beroep gedaan op Ortega Moreno, de Duitser verrichtte een geweldige redding op Mitoma. Kort daarna stond hij echter machteloos toen invaller Ansu Fati de gelijkmaker scoorde na een sterke dribbel van Mitoma (73e).