vrijdag, april 26, 2024
HomePremier LeagueSalah en Darwin harmoniseren: Liverpool redt 2-2 gelijkspel in seizoensopener

Salah en Darwin harmoniseren: Liverpool redt 2-2 gelijkspel in seizoensopener

Verrassing op Craven Cottage: Liverpool FC moest in de seizoensopener van de Premier League genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel bij het gepromoveerde Fulham. The Reds hadden lange tijd problemen met Mitrovic & Co, maar Darwin en Salah redden een punt voor Klopp’s team.

Fulham FC, met nieuwkomer Leno op de bank en Rodak in doel, begon beter en bezorgde Liverpool problemen met hoge pressing. The Reds kwamen aanvankelijk nauwelijks van hun helft en hadden in de eerste minuut geluk toen Mitrovic het doel miste.

Mitrovic zet Fulham op voorsprong – Luis Diaz heeft pech

De Reds stonden verdiend achter, ook al klaagden ze over een vermeende overtreding op aanvoerder Henderson toen het doelpunt werd gemaakt. Vaak handelden zij te onnauwkeurig en leken verrast door de druk van de tegenstander. Alleen Luis Diaz zorgde voor een positief teken toen zijn schot de paal raakte (39.).

Darwin slaat weer toe als een wild card

Kort na de pauze had Klopp er genoeg van en bracht hij Darwin in voor Roberto Firmino. Elliott kwam er ook in voor de aangeslagen Thiago (51e). Nadat Liverpool geluk had gehad toen Kebano de paal raakte (57e), vonden the Reds langzaam hun gebruikelijke spel met de verse krachten.

Darwin was een aanwinst, zoals hij dat onlangs tegen de Skyblues was geweest – en hij zorgde ook voor de gelijkmaker: eerst slaagde hij er niet in Rodak te verslaan met een back-heel (61e), maar met dezelfde afwerking vond de Uruguayaan een weg langs de doelman. In de 64e minuut belandde de bal op de lat en stond Liverpool weer achter. Deze keer was Salah de aangever.

De nieuwe nummer 27 van Liverpool was bij bijna elke aanval betrokken, maar plotseling klonk het fluitsignaal aan de andere kant en kreeg Fulham een penalty. Mitrovic was neergegaan na een contact met van Dijk, de beslissing was niet verkeerd (70.), en de gevloekte man rondde zelfverzekerd af vanaf elf meter (72.).