woensdag, mei 8, 2024
HomeFootballSaints te verkwistend: Twee debuterende doelpuntenmakers stuwen Liverpool naar de kwartfinales

Liverpool FC is door naar de kwartfinales van de FA Cup. Na een zeer hobbelige start boekte de jonge ploeg van Reds een duidelijke thuiszege tegen Southampton

Jürgen Klopp had voor de wedstrijd tegen de Saints gehoopt op niets minder dan “wonderen” op personeelsgebied – maar die mocht hij niet meemaken. The Reds, die nog steeds nat waren van hun League Cup-triomf tegen Chelsea en de blessures van Gravenberch en Endo duur moesten betalen, begonnen daarom aan de FA Cup met zes nieuwe spelers en een nog jongere startopstelling. Zo maakte de 18-jarige Koumas zijn professionele debuut

Het team van Russell Martin was zich natuurlijk ook bewust van de zorgen van de gastheren en was, ondanks acht (!) wissels, vanaf de eerste seconde aanwezig en vierde al na een halve minuut het eerste doelpunt. Mara stond echter duidelijk buitenspel toen hij scoorde, maar het tafereel legde niettemin de basis voor de openingsminuten, waarin Southampton verschillende grote kansen miste om op 1-0 te komen. De spits zelf werd twee keer afgekeurd door Kelleher (6e, 11e), terwijl Sulemana alleen de paal raakte (5e).

Koumas scoort in eerste wedstrijd

Nadat LFC op de een of andere manier was ontsnapt aan de valse start, kwam het geleidelijk beter in de wedstrijd. Hoewel Rothwell (18) en Sulemana (38) nog meer gevaarlijke momenten voor de Saints hadden, was de hoge pressing van de thuisploeg steeds effectiever tegen het risicovolle opbouwspel van de bezoekers. Gakpo creëerde de eerste kans (21) voordat Liverpool eindelijk gas gaf in de laatste minuten van de eerste helft. Elliott slaagde er niet in Lumley te verslaan met een afstandschot (42′), die even later werd geklopt door uitgerekend Koumas (45′). De debutant volgde zijn eerste doelpunt bijna op met zijn eerste assist. Gakpo miste echter (45,+1).

In de tweede helft leek het er aanvankelijk op dat de overvloed aan kansen naadloos zou worden voortgezet. Aan de ene kant miste Sulemana de volgende grote kans (48′), terwijl Gakpo aan de andere kant volgde (52′).

Over het geheel genomen hielden de steeds zelfverzekerder gastheren het echter rustig. Maar als de Roden iets lieten gebeuren, werd het echt gevaarlijk. Dat was het geval in de 68e minuut toen Charles vrij voor Kelleher kwam te staan.

Joker Danns scoort twee keer

Liverpool schakelde weer een versnelling hoger, drong aan voor het laatste doelpunt en kreeg dat in de persoon van invaller Danns, die ook zijn eerste professionele doelpunt maakte op 18-jarige leeftijd (73′). De aanvaller met de opvallende haardos had echter niet genoeg: nadat Gakpo na een solo (85′) had verzuimd om er 3:0 van te maken, scoorde Danns zelfs een brace om er 3:0 van te maken (88′).

Dit was de vierde nederlaag voor Southampton in hun laatste vijf competitiewedstrijden. Southampton moet zich dus herpakken voor het bezoek aan kelderclub Birmingham op zaterdag (18.00 uur). Liverpool FC won daarentegen hun vijfde competitiewedstrijd op rij en neemt het in de kwartfinales van de FA Cup op tegen Manchester United. Maar voordat ze tegen de Rode Duivels spelen, moeten de mannen van Jürgen Klopp zaterdag eerst nog hun tegenstanders in de ronde van 16 verslaan. The Reds ontvangen Nottingham Forest vanaf 16.00 uur en zullen op zoek zijn naar punten in de Championship-race.