maandag, april 29, 2024
HomeSerie ARaspadori maakt een misser van Osimhen ongedaan: Napoli verslaat ook Juventus

Raspadori maakt een misser van Osimhen ongedaan: Napoli verslaat ook Juventus

In een zeer vermakelijke wedstrijd boekte Napoli de tweede overwinning op rij. Chiesa zette Juventus in de tweede helft weer op voorsprong na een prachtige directe treffer van Kvaratskhelia, voordat Joker Nonge in de fout ging

Na de bevrijdende 6-1 zege op Sassuolo was SSC Napoli vastbesloten om het thuis tegen Juventus nog beter te doen. De kampioenen nodigden de Bianconeri echter bijna uit in de wedstrijd: Na balverlies van Olivera kopte Vlahovic een zachte voorzet van Chiesa net naast (10′). Napoli had meer balbezit, maar de bezoekers waren vastberadener en speelden razendsnel naar voren. Vlahovic probeerde een mooie steekpass van Chiesa af te maken met een gevoelige chip vanuit een scherpe hoek, maar de paal had iets tegen (34′).

Kvaratskhelia’s mooie directe schot is op doel

Daarna begon Napoli de gaten in de verdediging van de Oude Dame te vinden. Juve was niet langer in staat om de constante aanval te weerstaan in de 42e minuut: Een afgeketste voorzet van di Lorenzo belandde bij Kvaratskhelia, die de bal in de verre hoek knalde. Omdat Cambiaso het directe schot afketste, had Szczesny er geen hand voor en kon hij het doelpunt niet voorkomen (42′).

Vlahovic had op gelijke hoogte kunnen komen, maar toen hij vrij voor het doel stond, krulde hij de bal naast het doel (45′). Al met al was het niet de helft van de Servische aanvaller, die ook nog eens zijn vijfde gele kaart pakte en daardoor zal ontbreken tegen Atalanta Bergamo

Vlahovic verprutst kansen

Het spel bleef vermakelijk na rust, met Cambiaso die over schoot (53′) en Vlahovic die Meret niet wist te verslaan (61′). Daarna zakte het spel echter in

In de slotfase waren het de Bianconeri die, keer op keer aangestuurd door Chiesa, het initiatief namen en scoorden nadat ze eerder veel kansen hadden gemist: Chiesa schoot laag in de verre hoek en maakte er 1:1 van (81′).

Jokers spelen hoofdrol

Het spelverloop was kort van tevoren vertraagd door een aantal wissels. Onder andere Napoli’s Raspadori (65) en Juve’s Nonge (76) kwamen in het veld. Beiden zouden de beslissende spelers worden in de minuten die volgden.

Met minder dan tien minuten op het veld sloeg de 18-jarige Nonge, in pas zijn tweede Serie A-wedstrijd, Osimhen op de bovenkant van de enkel in het strafschopgebied – scheidsrechter Maurizio Mariani besloot een strafschop toe te kennen na een VAR-referendum en een beoordeling van de beelden (86′). De overtreden speler schoot echter slecht en Szczesny redde. Raspadori won echter de sprint van de achtervolgende spelers en schoot de bal in de linkerhoek van het net om Napoli de tweede overwinning op rij te bezorgen (88′).

Rugani sloeg bijna weer toe in de blessuretijd, net als een week geleden in de 3-2 overwinning op Frosinone, maar het schot van de verdediger verraadde het grootste probleem van de Bianconeri op zondagavond: ze schoten gewoon niet genoeg op doel – zelfs niet de laatste poging (90.+2).

Dit betekent dat de driepunter tegen Frosione Juve’s enige overwinning uit hun laatste zes wedstrijden blijft. Maandagavond heeft koploper Inter de kans om 15 punten tussen hen en de achtervolgers te zetten tegen Genoa.