zondag, mei 5, 2024
HomeFootballPedro Porro's droomdoelpunt is genoeg: Spurs schakelt Burnley uit FA Cup

Pedro Porro’s droomdoelpunt is genoeg: Spurs schakelt Burnley uit FA Cup

Tottenham Hotspur heeft zijn plicht gedaan in de FA Cup tegen Burnley. Pedro Porro’s droomdoelpunt tegen de gepromoveerde ploeg zorgde ervoor dat de favorieten doorgingen

Tottenham ging de derde ronde van de FA Cup in met vier overwinningen uit hun laatste vijf wedstrijden, maar werd geconfronteerd met twee belangrijke personele verliezen. Ange Postecoglou moest het stellen zonder de twee sleutelspelers Sarr en Son, die respectievelijk op de Afrika Cup en de Azië Cup waren, in vergelijking met de 3-1 overwinning op Bournemouth. Skipp en Kulusevski begonnen in plaats daarvan en hielpen Spurs het spel te domineren, waarbij Richarlison na twee halve kansen via Johnson (11) voor de eerste echt gevaarlijke treffer zorgde.

Amdouni mist verrassende voorsprong

Burnley had moeite om in de wedstrijd te komen. Vincent Kompany had vijf wijzigingen aangebracht in zijn elftal na de 3-2 nederlaag bij Aston Villa – inclusief de afwezigheid van de geblesseerde ex-Gladbach speler Beyer – en dat was te merken aan het optreden van de Clarets. Het duurde ongeveer 15 tot 20 minuten voordat de bezoekers compacter werden en daarna zelf gevaarlijk werden. Zaroury zette Amdouni op met een prachtige pass, maar de Zwitser kwam te ver achter Vicario (27′).

Na een onbewogen eerste helft kwamen de gastheren met woede in hun buik uit de kleedkamer en waren ze vastbesloten om hun superioriteit om te zetten in iets tastbaars in de tweede helft. Talloze aanvalsgolven stortten neer op de verdediging van de Noord-Engelse ploeg, maar opnieuw vormden ze zelden zo’n bedreiging als de volley van Johnson in de 66e minuut

Pedro Porro’s droomdoelpunt voor de volgende ronde

In de slotfase voerden de gastheren de druk nog een keer op, drongen hoog aan en werden uiteindelijk beloond met een prachtige individuele inzet. Pedro Porro pikte de bal op na een opruiming van Muric tegen Al-Dakhil en schoot de bal na een paar meter met een prachtig afstandschot in de verre hoek: 1:0 (78′).

De favorieten namen vervolgens gas terug in de slotminuten, maar bleven toch de gevaarlijkste ploeg. Sessegnon (86′) en Scarlett (87′) misten de definitieve beslissing voordat de Londenaren in de slotseconden van zeven minuten blessuretijd nog een keer moesten bibberen. Eerst werd de inzet van Delcroix geblokt voor een corner, waarna de oprukkende doelman Muric Amdouni vond, wiens artistieke afwerking met zijn hak net langs de hoek zeilde (90.+7).

Tottenham heeft nu wat tijd om op adem te komen. Spurs ontvangt Manchester United pas volgende week, zondag 14 januari (17.30 uur). Burnley ontvangt Luton een dag later (20.45 uur).