vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier LeaguePalace ijskoud, Gunners slordig: Arsenal verliest CL-plaats

Palace ijskoud, Gunners slordig: Arsenal verliest CL-plaats

Hoewel Arsenal FC de duidelijk dominerende ploeg was, vooral gedurende lange stukken van de tweede helft, eindigde Crystal Palace met een 3-0 overwinning op het scorebord. De humorloze efficiëntie van de bezoekers was hier ook debet aan.

De Eagles hadden wat bovenwater, zonder echt gevaarlijke scoringskansen te creëren. Crystal Palace nam vervolgens de eerste zonder genade: Nadat een vrije trap van Gallagher steeds langer was geworden, was Andersen het snelst en won het kopduel bij de tweede paal. Mateta hoefde alleen maar zijn kopbal over de lijn te knikken voor 1:0 (16).

Gunners verslapen de eerste helft

Arsenal speelt, Palace scoort

Maar de Noord Londenaren kwamen uit de kleedkamer als een veranderd team. Met verfrissend spel en gedurfd aanvallend voetbal drongen zij de thuisploeg op hun eigen helft terug. Crystal Palace was het momentum van de eerste helft volledig kwijt en de Eagles liepen alleen maar achter de feiten aan. Toch kwam Arsenal niet tot scoren: tweemaal werd Ödegaard vrij voor het doel van de tegenstander gespeeld, maar beide keren schoot de Noor te onnauwkeurig. De bal belandde een keer in de armen van Guaita (63e) en een keer over het doel (68e).

De thuisploeg strafte deze slordigheid met een wraakactie af: na onhandig gedrag van Ödegaard in zijn eigen strafschopgebied werd Zaha neergehaald en een strafschop toegekend. De man die een overtreding had begaan, nam zelf de strafschop en bracht de thuisploeg in de 74e minuut op een 3:0 voorsprong.

CL deelname in gevaar

De bezoekers bleven vooruit spelen en kregen goede kansen via Ödegaard (81.) en Nketiah (86.), maar er stond altijd wel een laatste verdedigersbeen, het aluminium of Guaita in de weg. Arsenal werd een troost doelpunt onthouden en de wedstrijd eindigde 3:0.

The Gunners zijn hun plaats in de Champions League nu kwijtgeraakt aan Tottenham, dat de laatste weken een inhaalslag heeft gemaakt, en moeten nu vrezen voor hun deelname aan de hoogste vlucht in de slotfase van het seizoen.