vrijdag, april 19, 2024
HomeSerie AEén punt, één teleurstelling: Milan verliest van Bologna

Eén punt, één teleurstelling: Milan verliest van Bologna

Na drie 1-0 overwinningen op rij moest Milan aan het einde van de 31e speeldag in de Serie A genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Tegen FC Bologna, dat moeilijk te bespelen was, waren er weinig kansen, maar in ieder geval de enige koploper op de ranglijst.
Afgezien daarvan lieten de bezoekers uit de regio Emilia-Romagna niets groots gebeuren. Ze schoven de bal herhaaldelijk naar voren via voormalig Bremen-speler Arnautovic (21e en 22e) en kwamen zelf het dichtst bij een voorsprong via Barrow in minuut 26. AC-keeper Maignan was echter zeer sterk om het krachtige afstandsschot over de deklat te schrapen. En zo bleef het 0-0 tussen de twee teams bij de pauze, wat volkomen aanvaardbaar was.

Zelfs “Ibra” kan de wedstrijd niet keren

De hele tweede 45 minuten waren in handen van Milan, want de Rossoblu, gecoacht door Sinisa Mihajlovic, die opnieuw aan leukemie lijdt, concentreerden zich bijna uitsluitend op verdedigen. Dit was een recept voor succes, want de bezoekers vertraagden inderdaad veel van Milan’s aanvalspogingen – en waren in staat om op hun keeper te vertrouwen voor finishes.

Skorupski zag een gevaarlijk schot van Calabria net naast gaan (61e) en AC-wildcard Rebic miste ook (68e), maar was in de buurt om Bennacer (69e), Florenzi (84e) en Rebic (90e +5e) uit te schakelen. En zo bleef het bij de nul, waarmee de thuis-Rosoneri allerminst tevreden konden zijn. Ook niet de in de slotfase ingebrachte oudgediende Ibrahimovic, die in het duel met Medel, net als zijn tegenstander, een scheurtje opliep. Ibra” miste ook een kans op deze avond (90.+2).

Met het punt sprong Milan terug naar de eerste plaats met één punt voorsprong op Napoli (66 punten), maar de Scudetto-race kreeg nog meer pit met dit resultaat – vooral omdat de regerend kampioenen Inter ook terug in de mix zijn.