maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueOpnieuw te ongevaarlijk van huis: Man United voor de vierde keer op...

Opnieuw te ongevaarlijk van huis: Man United voor de vierde keer op rij zegevierend van huis

Weer een tegenslag voor Manchester United. De Rode Duivels leden hun vijfde uitnederlaag van het seizoen in een 2-1 nederlaag bij Nottingham

“Ik weet zeker dat hij vanaf nu meer doelpunten gaat maken”, zei Erik ten Hag over Rasmus Höjlund op de persconferentie voor het bezoek aan Nottingham na zijn debuutgoal in de 3-2 Premier League-zege op Aston Villa.

De Deen kon deze uitspraak voorlopig echter niet bevestigen: De 20-jarige speler was niet beschikbaar vanwege ziekte. In plaats daarvan begon Antony op rechts, schakelde Garnacho over naar links en nam Rashford de plaats in van Höjlund in het centrum van de aanval

Wan-Bissaka’s schot symboliseert onschadelijkheid

Het feit dat de Rode Duivels hun negatieve reeks (vier wedstrijden zonder overwinning in alle competities) op tweede kerstdag hadden beëindigd, was nauwelijks merkbaar op het veld. Ze slaagden er niet in om oplossingen te vinden voor de druk van het dappere middenveld van de gastheren en slaagden er daarom maar in om één schot op doel te lossen in de eerste 45 minuten: Wan-Bissaka’s afgeketste schot van grote afstand rolde in de handen van Turner (33′).

Hoewel de Tricky Trees zes schoten afvuurden, waren ze even ongevaarlijk: Onana hoefde niet serieus in te grijpen. Daarom gingen de ploegen na een zeer moeizame eerste helft doelpuntloos de kleedkamer in.

Dominguez neemt de leiding met een beheerste afwerking

Na de hervatting veranderde er aanvankelijk niets, totdat de paal plotseling wankelde: Dalot hamerde de bal van afstand tegen de rechterpaal (55′) – een wake-up call voor Man United? Helemaal niet!

Na een korte emotionele fase (drie gele kaarten in drie minuten) belandde de bal in eigen doel. Aan het einde van een keurig uitgevoerde actie scoorde Dominguez in de linkerhoek (64′). Manchester probeerde te reageren, maar met uitzondering van de mislukte volley van Garnacho bleef het overwegend ongevaarlijk (67′)

Turner voorkomt late gelijkmaker

Het was dan ook niet verrassend dat de gelijkmaker het resultaat was van een fout van Turner: de keeper, die de hele wedstrijd al problemen met de bal had getoond, speelde de bal in de voeten van Garnacho. Die behield het overzicht voor doelpuntenmaker Rashford (78′) – het was de eerste uitgoal sinds eind november (3:0 bij Everton FC).

De vreugde over het doelpunt duurde echter niet lang. Nadat Turner een afstandschot van Eriksen had gepareerd, rondde Gibbs-White de directe tegenaanval vanaf de rand van het strafschopgebied succesvol af (82′) – 2:1. Dit zou ook de eindstand worden, want Turner kon in elf minuten blessuretijd een afgeketste volley van Bruno Fernandes over de lat tikken (90.+5).

Nottingham viert eerste overwinning tegen Man United sinds 1994

Dit was de eerste keer dat Man United, dat op de zevende plaats blijft steken, een competitiewedstrijd tegen de Tricky Trees verloor sinds 1994 en ze bleven voor de vierde keer op rij zegevierend uit. Nottingham daarentegen kreeg wat ademruimte in de degradatiestrijd met hun tweede overwinning op rij.

The Tricky Trees staan zondag om 15.00 uur tegenover Blackpool in de FA Cup. Manchester United ontvangt Wigan op maandag (21.15 uur).