donderdag, mei 9, 2024
HomeFootballOndanks voorsprong: PSV's droom van een perfect seizoen in duigen in Nijmegen

Ondanks voorsprong: PSV’s droom van een perfect seizoen in duigen in Nijmegen

PSV Eindhoven heeft zaterdagavond de droom van een perfect Eredivisieseizoen vroegtijdig ten grave moeten dragen: Bij NEC Nijmegen gaven de favorieten de wedstrijd vlak voor en vlak na rust weg

In de 27e competitiewedstrijd van het seizoen werd de streak van PSV Eindhoven alsnog verbroken. Aan het begin van de Eredivisie-wedstrijddag op paaszaterdag leed de ploeg van trainer Peter Bosz een vermijdbare 3-1 nederlaag bij NEC Nijmegen, dat met hun achtste thuiszege Ajax Amsterdam zelfs tijdelijk inhaalde op de ranglijst en nu vijfde staat.

De favorieten waren goed aan de wedstrijd begonnen en hadden al in de 20e minuut de leiding genomen: Lozano kwam na een mooie pass van Schouten niet langs voormalig Barcelona-doelman Cillessen, maar Bakayoko loerde in het vijfmetergebied en schoot uit een draai in de linkerbenedenhoek.

De thuisploeg legde zich echter niet neer bij het lot en leek door te drukken. De eerste beloning kwam kort voor rust: Veerman ging in de fout bij een penalty, die voormalig Ajax-directeur Schöne in de rechterbovenhoek schoof (43′).

Benitez blundert – De Jong mist penalty

Bosz wilde voor rust wat vaart in de wedstrijd brengen en bracht Bayern-leningnemer Tillman in voor Lozano. Maar het was Nijmegen dat de aanzet gaf – met de vriendelijke hulp van de doelman van de bezoekers: Benitez legde het ongevaarlijke afstandsschot voor de voeten van Sano, die het met links in de korte hoek afmaakte (49′).

Nog voor het uur moesten Mauro Junior en Pepi voor nieuwe impulsen zorgen, maar opnieuw was het de tegenpartij die toesloeg. Pereira brak op rechts door naar de basislijn en zette voor bij de eerste paal – Benitez dook en Sow werkte hoog onder de lat af om er 3:1 van te maken (63′).

PSV had nu een geweldige comeback nodig om hun eerste competitienederlaag ooit te voorkomen. Eindhoven miste echter kansen – met name de Jong, die doelman Cillessen in de 81e minuut niet wist te verslaan met een penalty. Het bleef bij 1:3

De achtervolgende rivalen Feyenoord kunnen zondag (14.30 uur) met een thuiszege tegen Utrecht tot op zeven punten van PSV komen, terwijl ze dinsdag (20.00 uur) bij Excelsior Rotterdam weer willen winnen.