maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueVier aluminium doelpunten en een late dubbele treffer: Brentford en United spelen...

Vier aluminium doelpunten en een late dubbele treffer: Brentford en United spelen gelijk

Manchester United nam in de zesde minuut van de rust de leiding in Brentford, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Al met al konden de Red Devils zichzelf zelfs gelukkig prijzen – het aluminium redde hen vier keer

The Bees gingen de interlandbreak in met een 2-1 nederlaag bij Burnley. Naast de geschorste ex-Red Devil Reguilon, voor wie Lewis-Potter in het eerste elftal schoof, verving coach Thomas Frank ook Onyeka (bank) door Yarmolyuk.

Ondertussen gingen de bezoekers uit Manchester met veel meer vertrouwen de wedstrijd in het Gtech Community Stadium in. United-coach Erik ten Hag bracht geen wijzigingen aan in de spectaculaire 4-3 extra-time overwinning op Liverpool in de FA Cup, maar was wel blij om de herstelde Martinez terug te zien in de selectie.

United krijgt geen voet aan de grond – Brentford in het aluminium veld

De meegereisde United-supporters zagen in de eerste helft weinig van het eerder genoemde zelfvertrouwen van de bezoekers. Nadat de Red Devils in het eerste kwartier veel meer de bal hadden gehad, creëerden de Bees vanaf dat moment de betere kansen, en niet alleen qua aantal

Brentford drong letterlijk aan voor de voorsprong, maar liet grote kansen liggen en kon niet rekenen op het nodige beetje geluk. De thuisploeg kwam twee keer niet tot scoren tegen het aluminium: eerst raakte Toney de paal (24′) en daarna raakte Jörgensen de lat (32′).

Red Devils beginnen actiever aan de tweede helft

Er was nog steeds weinig te zien van Man United, en alleen Rashford zorgde voor een beetje dreiging met zijn ongevaarlijke schot van afstand in de 42e minuut. Het resultaat na rust was een doelpuntloos gelijkspel, dat maar ten dele het verloop van de wedstrijd tot dan toe weergaf.

De bezoekers kwamen na de hervatting beter in het spel, maar konden de Bees niet straffen voor het slecht benutten van kansen. Zowel Diogo Dalot van afstand (52′) als Höjlund van een paar meter (54′) hadden geen succes.

Maar ook de thuisploeg liet het er niet bij zitten, dwong Onana in de 55e minuut tot een opmerkelijke dubbele redding en wist drie minuten later in de persoon van Wissa voor de derde keer het aluminium – of beter gezegd de linkerpaal – niet te raken.

Ajer countert Mount diep in blessuretijd

Het gelijkspel hielp geen van beide teams op de ranglijst. Brentford vervolgt zijn campagne woensdag thuis tegen Brighton (20.30 uur). De Rode Duivels gaan een dag later op bezoek bij Chelsea FC op Stamford Bridge (21.15 uur).