maandag, april 29, 2024
HomeChampions LeagueNet als een jaar geleden: Rangers en PSV spelen 2-2 in eerste...

Net als een jaar geleden: Rangers en PSV spelen 2-2 in eerste leg.

Net als vorig jaar troffen Glasgow Rangers en PSV Eindhoven elkaar weer in de play-offs van de Champions League. Toen waren de Schotten na een 2-2 gelijkspel in eigen huis en een 1-0 overwinning in Nederland door naar de top.

Al eerder meegemaakt

Om het parallellisme van de gebeurtenissen compleet te maken, vond de eerste etappe niet alleen opnieuw plaats in het Ibrox Stadium in Glasgow, maar eindigde ook opnieuw in 2-2. In een ietwat onbewogen eerste helft was PSV de actievere ploeg, maar kwam het zelden door de gedisciplineerde verdediging van de Schotten heen. Rangers daarentegen zocht slechts sporadisch de aanval, maar nam vlak voor rust dankbaar een cadeautje van Sangaré in ontvangst.

De verdedigende middenvelder verloor de bal in zijn eigen strafschopgebied aan Raskin en Dessers, waarna Sima de bal schitterend in de rechterbovenhoek plaatste voor een 1-0 voorsprong bij de rust (45e).

Sangaré maakt slippertje goed

Nadat Tavernier kort na de hervatting ternauwernood de uitgestelde dubbele treffer miste (46e), maakte Sangaré zijn fout goed en maakte na een fraaie actie gelijk (61e).

Uiteindelijk bleef het 2-2 – en dus zal, net als vorig jaar, de tweede leg de definitieve beslissing brengen. Die vindt woensdag over een week plaats in Eindhoven.