donderdag, mei 2, 2024
HomeWorld Cup 2022Na gala Pulisic: VS nog niet helemaal door

Na gala Pulisic: VS nog niet helemaal door

De Canadezen waren aan het langste eind getrokken, de VS en Mexico moeten nog wachten wat WK-tickets voor Qatar betreft.

Met een 4-0 overwinning op Jamaica heeft Canada zondag een ticket naar Qatar bemachtigd en een einde gemaakt aan een droogte die begon in 1986. De VS en Mexico zullen waarschijnlijk volgen – maar het is nog niet zover.

Omdat de aartsrivalen na hun overwinningen bijna kunnen beginnen met het plannen van de winterreis, terwijl Costa Rica waarschijnlijk de play-offs zal moeten halen als woensdag de laatste speeldag van de CONCACAF-groep wordt afgewerkt.

Vier doelpunten voor de pauze

De VS boekten een comfortabele 5-1 zege op Panama in Orlando. De uitblinker op het veld was ex-Dortmund prof Christian Pulisic met drie doelpunten, waaronder twee strafschoppen. Paul Arriola en Jesus Ferreira scoorden ook in een furieuze eerste helft (4:0) voor de ploeg van Gregg Berhalter.

Mexico versloeg Honduras met 1-0. Edson Alvarez van Ajax Amsterdam brak de ban in de 70e minuut. Beide selectieteams, met elk 25 punten, hebben drie punten minder dan koploper Canada. Costa Rica, dat in El Salvador met 2-1 won, volgt op de vierde plaats met 22 punten.

Tegen Nieuw-Zeeland of de Salomonseilanden

In de kwalificatiewedstrijden voor Noord- en Midden-Amerika hebben de drie beste teams zich verzekerd van een ticket voor de Wereldbeker in Qatar. De vierde plaats moet in de play-offs tegen een Oceanisch team. De tegenstander wordt woensdag bepaald tussen Nieuw-Zeeland en de Salomonseilanden.

Costa Rica en de VS ontmoeten elkaar op woensdag. De VS hebben het betere doelsaldo en kunnen zich veroorloven met minder dan zes doelpunten te verliezen. Mexico heeft een drie doelpunten beter doelsaldo dan Costa Rica en zal aan het eind van het toernooi tegen El Salvador spelen.