donderdag, april 25, 2024
HomeSerie AMilans minireeks geknakt: Torino scoort coup tegen gepromoveerde Milanese ploeg

Milans minireeks geknakt: Torino scoort coup tegen gepromoveerde Milanese ploeg

Milan’s reeks van drie overwinningen op rij is verbroken. In Turijn werden de kampioenen met 2-1 verslagen door defensief uitstekende en buitengewoon slimme gastheren.

Net op tijd begon Milan aan een run – onder meer verbeterden de Lombarden hun kansen om de groepsfase van de Champions League te halen enorm na de 4-0 bij Dinamo Zagreb. En ook in de competitie waren ze omhoog gestormd met twee overwinningen op rij.

Tegen Torino, dat onlangs twee keer op rij had gewonnen, gebruikte coach Stefano Pioli Tomori, Pobega, Junior Messias, Brahim Diaz en Origi in plaats van Kjaer, Bennacer, Rebic, De Ketelaere en Giroud, die allemaal op de bank zaten vanwege stressmanagement.

Djidji en Singo waren nieuw voor de thuisploeg ten opzichte van de 2-1 nederlaag in Udine. Aina zat niet bij de ploeg, terwijl Zima op de bank zat, evenals ex-Herthman Radonjic. Lazaro, een andere ex-Herthanian, stond echter in de basis voor Torino.

Rafael Leao begint slordig

Milan kende bijna een vliegende start, maar Rafael Leao leek er geen zin in te hebben. Binnen enkele minuten toonde de Portugees, beide keren prachtig opgesteld door Brahim Diaz, zich slordig in zijn afwerking: eerst schoot hij over en vervolgens gleed hij aan de linkerkant voorbij (3e, 6e).

De Milanese fans, die zich in de handen hadden gewreven bij de veelbelovende start van de kampioenen, werden al snel bitter teleurgesteld, want Torino stabiliseerde zich, hield de wedstrijd open en maakte snel gelijk na gemiste kansen: Tatarusanu redde eerst tegen Pellegri (19e) en daarna tegen Miranchuk (20e).

“Toro” neemt Milan onder handen

De Milanese ploeg moet zich gerealiseerd hebben dat “Toro” een harde noot is om te kraken tegen de tijd dat de score op 0:1 stond. Het kwam uit een voorzet uit een vrije trap, die Djidji knap uitbrak in het centrum en in de verre hoek kopte (35e).

Even later liet Miranchuk het rinkelen – en hoe! Vlasic bemoeide zich goed met een lange drive van Milinkovic-Savic voordat de bal op het pad van de Rus belandde. De Rus scoorde op zijn beurt met een schot met links tussen Gabbia en Tomori in de verre hoek (37e).

De 2-0 was ook de ruststand – en Milan stond nu voor de zware taak om een achterstand van twee doelpunten weg te werken tegen de beste thuisverdediging in de Serie A (Torino had tot dan toe slechts drie doelpunten tegen gekregen in zes thuiswedstrijden). Pioli reageerde ook met een drievoudige wissel: De Ketelaere, Dest en Rebic kwamen erin voor Kalulu, Brahim Diaz en Rafael Leao – niet alleen het trio had teleurgesteld, het had ook elke andere Milanese prof kunnen zijn, want ze hadden allemaal een helft gespeeld om te vergeten.

Milan voert de druk op tegen “vervelend” Torino

In de tweede helft zag het er beter uit. De kampioenen begonnen opgewekt, voerden druk uit en brachten beweging in de verdediging met breed en variabel spel via de flanken. Dest vuurde na 54 minuten ook een formidabel waarschuwingsschot af toen hij vanaf de tweede rij ternauwernood miste.

Torino dreigde te ver teruggedrongen te worden, maar de ploeg van coach Ivan Juric bewees de Rossoneri geen dienst door zich niet volledig in de eigen zestien op te sluiten, maar zich aan te passen aan de diepe loopacties van Milan, de ruimtes af te sluiten en de actie weg te leiden uit de eigen zestien.

Het spel kabbelde een beetje voort – tot de 67e minuut: In deze minuut handelde Junior Messias hard op de rand van een lange bal in een duel met Buongiorno en dwong zo een fout af van de centrum-back, die de bal doorgaf aan Milinkovic-Savic, die zijn zestien volledig had verlaten en zo onvrijwillig de bal voor Junior Messias legde – 1:2.

Het doelpunt werd gegeven, wat Torino-coach Juric absoluut niet kon accepteren. Scheidsrechter Rosario Abisso stuurde de warmbloedige coach er vervolgens uit (69e). Daarna werd het spel zeer hectisch, met kleine overtredingen en talrijke onnauwkeurigheden aan beide kanten die het spelverloop verstoorden. Het verloop van de wedstrijd beviel de thuisploeg, die zich in positieve zin walgelijk gedroeg en Milan keer op keer in duels betrok – uiteindelijk hieven de Turijnse spelers hun armen in de nachtelijke hemel om de overwinning te vieren, ook al omdat de directe vrije trap van Rebic buiten de lijnen ging (90.+1).

Na de competitie is voor de hoogste divisie. Woensdag speelt Milan de uiterst belangrijke voorrondewedstrijd tegen RB Salzburg – een gelijkspel zou voldoende zijn voor de Rossoneri om zich te plaatsen voor de laatste 16. Tot slot gaat de Serie A zaterdag (20.45 uur) verder voor de ploeg van Pioli met een thuiswedstrijd tegen Spezia. Torino staat de volgende dag (12.30 uur) tegenover Bologna.