zondag, april 28, 2024
HomeLa LigaBetwiste penalty en gele kaart voor Kroos: Real glijdt uit tegen Girona

Betwiste penalty en gele kaart voor Kroos: Real glijdt uit tegen Girona

De Madrilenen moesten het opnieuw doen zonder Ballon d’Or-winnaar Benzema, die zich vorige week afmeldde met een spiervermoeidheid en sindsdien al de wedstrijden tegen Sevilla (3:1) en in Leipzig (2:3, eerste nederlaag van het seizoen) miste. De twee Brazilianen Vinicius Junior en Rodrygo en de in vorm verkerende Fede Valverde vormden de aanvallende voorhoede.

De rollen waren duidelijk verdeeld voor het duel, maar de eerste helft ging vrij gelijk op, want de outsiders uit Girona speelden echt goed. Het waren echter de royals die beter van start gingen en dichtbij kwamen via Modric (2e) en Rodrygo (9e). Het gepromoveerde team was moedig – en kreeg ook een echt goede kans, Fernandez knikte de bal net voorlangs op links (19e).

Eenmaal elk aluminium aan beide zijden

De beste kans in de eerste helft ging echter naar Real, met een krachtig schot van Rodrygo dat de rechterpaal raakte (23e). Daarna was het even stil voordat de gepromoveerde ploeg weer een grote kans kreeg: Fernandez was aan de linkerkant robuust tegen Carvajal en legde in het midden op Herrera, die de bal vanaf elf meter tegen de onderkant van de lat knalde (38e). Beide teams hadden geluk met het aluminium, en de wedstrijd ging doelpuntloos de kleedkamer in.

Vinicius Junior zet Real op koers – en dan komt de VAR

Na de pauze deed Real meer voor de wedstrijd, maar de kampioenen konden niet met iets creatiefs naar voren komen. Dat veranderde in de 70e minuut toen Fede Valverde op rechts doorbrak en Vinicius Junior vond, die van dichtbij scoorde. Ze scoorden bijna twee keer, maar doelman Gazzaniga hield Asensio goed tegen (72e).

Madrid lag op koers en Girona leek niet meer terug te kunnen komen. Maar toen greep de VAR in. Asensio had de bal eerst op de borst en daarna op de elleboog genomen na een corner, er was geen teken van opzet. Scheidsrechter Mario Melero Lopez werd naar de beoordelingszone gestuurd en wees daadwerkelijk naar de stip, een extreem harde beslissing tegen Real. Stuani gaf er niet om, hij scoorde de gelijkmaker (80e).

Real liep vervolgens furieus, Rodrygo scoorde zelfs de vermeende 2:1, maar daarvoor had Gazzaniga zijn hand duidelijk op de bal (89.). In de ruim negen minuten blessuretijd, waarin Kroos de rode kaart te zien kreeg (90.+1), wisten beide ploegen niet meer te scoren.