maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueMatheus Cunha's feestelijke vertoning: Wolves bestormen Stamford Bridge

Matheus Cunha’s feestelijke vertoning: Wolves bestormen Stamford Bridge

Wat een prestatie van Matheus Cunha: De voormalige speler van de Bundesliga scoorde zondag drie keer op Stamford Bridge om Chelsea FC opnieuw een nederlaag toe te brengen. De middenvelder van Wolverhampton Wanderers miste slechts één doelpunt

In de 4-1 nederlaag bij Liverpool midweeks, promoveerde Nkunku nog als invaller – vier dagen later startte Chelsea-coach Mauricio Pochettino de Fransman vanaf het begin. Naast Madueke nam ook Badiashile, voor wie Gusto begon, voorlopig plaats op de bank.

Ondertussen wilden de bezoekers uit Wolverhampton terugkomen van hun late en bittere 4-3 nederlaag tegen Manchester United op zondagmiddag. Hoofdtrainer Gary O’Neil voerde drie wijzigingen door en bracht Ait Nouri, Joao Gomes en Sarabia in. Doherty, Doyle en Bellegarde werden voorlopig gedegradeerd tot toeschouwers.

Palmer opent de score voor Chelsea

De wedstrijd op Stamford Bridge begon onderhoudend. Al na twee minuten creëerde Wolves een dubbele kans via Pedro Neto en Matheus Cunha. Chelsea’s eerste noemenswaardige aanvalsopzet liet niet lang op zich wachten, maar Dawson voorkwam dat Nkunku vlak voor de doellijn beslissend kon afronden (3e).

Terwijl de gastheren steeds meer controle kregen over de wedstrijd, vond Caicedo in de 19e minuut een gaatje in de defensie van de tegenstander. Zijn precieze pass werd afgemaakt door Palmer, die ijskoud bleef voor het doel.

Caicedo medeschuldig aan beide goals

Drie minuten later was Caicedo opnieuw het middelpunt van de actie, maar dit keer op een negatieve manier. De Ecuadoriaan stond toe dat Joao Gomes de bal slordig aannam op het middenveld en zette daarmee onbedoeld Matheus Cunha op voorsprong.

Daarna waren de ploegen grotendeels op gelijke voet – maar het gelijkspel duurde niet tot de rust. Caicedo had ook pech toen hij in de 43e minuut het pad van de uiteindelijke doelpuntenmaker Ait Nouri voor het tweede doelpunt van Chelsea niet oppikte. De vooruitgeschoven linksback ontving de bal in het zestienmetergebied van Pedro Neto en had geluk dat Disasi de bal resoluut in het net deed belanden.

Matheus Cunha volgt op

Na de pauze probeerde Chelsea de wedstrijd om te draaien, maar dat lukte niet. Matheus Cunha scoorde eerst na een pass van Pedro Neto om de stand op 3-1 te brengen (63′) en voegde daar later nog een doelpunt aan toe na een overtreding van Gusto in het strafschopgebied (82′).

Het feit dat Thiago Silva kort daarna de achterstand verkleinde met een kopbal uit een corner was niet meer dan een bijzaak (86′) – Chelsea had immers voor de tweede keer in vijf dagen vier doelpunten tegen gekregen en moest Wolves voorbij laten gaan op de ranglijst.