zondag, april 28, 2024
HomeLigue 1Late verlossing voor Kolo Muani: PSG klaar voor Champions League, zelfs zonder...

Late verlossing voor Kolo Muani: PSG klaar voor Champions League, zelfs zonder Mbappé

Paris Saint-Germain heeft zijn generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Sociedad goed doorstaan: In hun 3-1 overwinning op Lille profiteerde de thuisploeg ook van een zeer bittere werkdag van verdediger Alexsandro

PSG stevent af op het Franse kampioenschap met hun achtste overwinning uit de laatste negen competitiewedstrijden. De 3-1 overwinning op Lille, waarin superster Mbappé over de hele afstand rust kreeg en vanaf de bank mocht toekijken, was alleen in het begin echt een probleem.

Lucas Beraldo, die pas in de winter overkwam uit Brazilië, verloor al na zes minuten een direct duel met Tiago Santos aan zijn zijde en Fabian legde de bal in het centrum voor de voeten van Yazici – de Turkse international bedankte met de verrassende 1:0. Het snelle antwoord van de thuisploeg kwam van een Lille-professional die een dag had om snel te vergeten: Alexsandro dribbelde in zijn eigen strafschopgebied en verloor de bal, Dembelé legde hem af op Goncalo Ramos, die de bal alleen maar hoefde binnen te schuiven om gelijk te maken (10′).

Kort daarna zette Fabian vanaf halfrechts voor in het centrum, waar dezelfde Alexsandro de bal met zijn linkervoet raakte – de bal stuiterde van zijn rechterhiel in de verre hoek (17′). PSG had de wedstrijd binnen zeven minuten volledig omgedraaid zonder al te fel te schitteren. Asensio kreeg enkele seconden voor rust een grote kans om er 3:1 van te maken, maar de Spanjaard slaagde er niet in om doelman Chevalier te verslaan (45.+3).

Asensio faalt opnieuw – Barcola zet druk

Na de pauze had Asensio er 3:1 van moeten maken, maar hij faalde opnieuw met een veel te gehaaste afwerking tegen de doelman van Lille (51′). Luis Enrique gaf daarna de juiste impuls en bracht een versterkende factor in de vorm van Barcola. De 21-jarige Fransman zette in de 73e minuut Kolo Muani in stelling, maar de ongelukkige aanvaller zette Chevalier op het verkeerde been.

Even later zorgde Barcola zelf echter voor verlossing bij de voormalig Frankfurter: de jongeling dribbelde zich aan de linkerkant een weg naar de basislijn, vanwaar hij Kolo Muani de bal op een presenteerblaadje serveerde – en dit keer greep de 25-jarige runner-up zijn kans (80′). Barcola scoorde kort daarna bijna zelf, maar Chevalier was alert in de korte hoek (85′).

Ex-Leipzig speler Mukiele voorkwam met een redding diep in de blessuretijd een doelpunt en zo hield PSG stand voor een verdiende 3-1 thuiszege, waardoor ze nu 50 punten hebben na 21 wedstrijden. Het Franse kampioenschap lijkt buiten bereik voor de hoofdstedelijke club

De eerste leg van de Champions League ronde van 16 wacht woensdag tegen Real Sociedad, die geen van hun laatste vier competitiewedstrijden hebben gewonnen. Mbappé zal niet ontbreken in de basiself.