zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueFocus op corners: Liverpool countert Man City en verdedigt 1e plaats

Focus op corners: Liverpool countert Man City en verdedigt 1e plaats

Liverpool FC had het aanvankelijk moeilijk na de overwinning van Manchester City tijdens de lunch, maar versloeg kelderbewoners Burnley met 3-1 na een tegenslag vlak voor rust.

Het feit dat de twee tegenstanders uit verschillende hoeken van de ranglijst komen, was aanvankelijk niet duidelijk op Anfield Road – en dat bleef ook een tijdje zo. Burnley drukte de Reds hoog op het veld en verstoorde hun aanvalsspel in bijna elke fase. De ploeg van trainer Vincent Kompany kwam met veel energie uit de startblokken.

De eerste kans in een gelijkopgaande eerste helft kwam eigenlijk van de kant van de kelder: Amdouni omspeelde van Dijk in het strafschopgebied, maar toen kwam Kelleher, die de zieke Alisson verving, op tijd (10e minuut). Liverpool vocht terug met afstandschoten. Dat kwam ook doordat de sterke Burnley-verdediging de Reds nauwelijks liet doorbreken

Corners breken de ban

LFC had een set-piece nodig, net als Manchester City had gedaan in de middagwedstrijd. Keeper Trafford beoordeelde een corner verkeerd en Diogo Jota kopte achter hem binnen (31′). Maar de bezoekers konden hetzelfde doen – en Kelleher hoefde niet eens verkeerd te beoordelen: O’Shea scoorde de gelijkmaker uit een corner in de rust (45.+1).

In de tweede helft was de ploeg van Klopp meer gefocust en dominant. Het ging vooral één kant op. The Reds wisten munt te slaan uit hun verbeterde spel: Luis Diaz kopte de voorzet van invaller Elliott bij de eerste paal binnen (52′).

Fofana mist twee keer

Burnley was niet meer in staat om de koplopers van zich af te houden. De eerste helft had duidelijk zijn tol geëist. Liverpool leidde het spel actief – maar werd na iets meer dan een uur plotseling slordig. Na balverlies in zijn eigen strafschopgebied kreeg ex-Unionspits Fofana twee grote kansen voor Kelleher. Hij miste ze allebei (64′, 67′).

Het spel golfde plotseling heen en weer en met nog een kwartier te gaan lag de wedstrijd helemaal open. Liverpool werd echter gevaarlijker in deze slagenwisseling (Quansah, 72′) – hoewel er nog een corner nodig was voor het volgende doelpunt: Elliott maakte opnieuw een situatie scherp, Darwin kopte de eindstand op 3:1 (79′). De Uruguayaan miste een nog duidelijker resultaat toen hij vrij voor Trafford stond (90.+5).

Liverpool verdedigt de eerste plaats bovenaan de ranglijst met de thuisoverwinning – twee punten voor op kampioen ManCity. De Skyblues hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.