vrijdag, mei 17, 2024
HomeMMAJudoka Boehm verdedigt EM-titel

Judoka Boehm verdedigt EM-titel

De

Alina Boehm is in indrukwekkende vorm op de Europese kampioenschappen judo in Montpellier. Duitse judoka verdedigt met succes haar lichtgewicht titel

Alina Böhm verdedigde met succes haar titel in het licht zwaargewicht op de Europese kampioenschappen judo in Montpellier en was acht en een halve maand voor de Olympische Spelen in Parijs in indrukwekkende vorm. De 25-jarige uit Heubach in Zwaben versloeg de Italiaanse nummer één van de wereld Alice Bellandi in de finale van de 78 kg categorie. Haar laatste succes brengt Böhm dichter bij een ticket naar Parijs.

Boehm’s grote rivale, Olympisch bronzen medaillewinnares Anna-Maria Wagner (Ravensburg), verloor van Bellandi in de halve finale in Montpellier en werd ook verslagen door Inbar Lanir uit Israël in de wedstrijd om de bronzen medaille. Voor de Europese kampioenschappen stond Wagner vierde op de wereldranglijst, ruim voor Boehm (11e), die nu dichterbij komt. Slechts één van de twee Duitse vechters van wereldklasse zal kunnen deelnemen aan de Olympische Zomerspelen van volgend jaar.

Boehm zorgde voor de derde medaille van het Duitse team in Montpellier op de laatste wedstrijddag. Eerder wonnen Dominik Ressel (Kronshagen/81kg) en Masha Ballhaus (Hamburg/57kg) bronzen medailles. Giovanna Scoccimaro (Worsfelde/70kg), die de enige Duitse medaille won op de Wereldkampioenschappen in Doha in mei met zilver, was afwezig in Frankrijk vanwege haar tweede kruisbandscheur in 16 maanden.

Op de Europese kampioenschappen van 2022 in Sofia won de Duitse judobond één keer goud met Boehm en één keer zilver. De Europese kampioenschappen in Montpellier waren waarschijnlijk de laatste kampioenschappen voor de Spelen in Parijs (26 juli – 11 augustus). De volgende wereldkampioenschappen worden gehouden in Tel Aviv. Of dat in 2024 of 2025 zal zijn, valt nog te bezien