woensdag, mei 8, 2024
HomeFootballItalië draait de wedstrijd om: Levendige test in Turkije

Italië draait de wedstrijd om: Levendige test in Turkije

In een clash tussen twee World Cup play-off verliezers, kwam Italië van achter om met 3-2 te winnen in Turkije. Raspadori scoorde tweemaal

Beide landen hebben afgelopen donderdag een bittere nederlaag geleden in de halve finales van de Wereldbeker. Turkije verloor met 3-1 in Portugal, terwijl Italië zich schaamde door een 1-0 nederlaag tegen Noord-Macedonië.

Turkije begon beter aan hun vriendschappelijke wedstrijd en vierde al na drie minuten de overwinning: Cengiz Ünder voltooide een solo door de benen van Donnarumma om een vroege voorsprong te nemen (4e). Slechts een paar minuten later moest Stefan Kuntz reageren omdat Kabak geblesseerd was en bracht Ayhan voor hem in. De Italianen namen daarna de controle over het spel, maar slaagden er niet veel in. Scamacca raakte alleen de buitenkant van het net (10e) en Zaniolo faalde verschillende keren van afstand (6e, 19e).

Debuten voor Zaccagni en Özcan

Een standaard bracht Italië terug in de wedstrijd: Berardi’s vrije trap vond Cristante, die krachtig binnenkopte voor de gelijkmaker (35e). Raspadori veranderde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers na een ongelukkige afbuiging van de Turkse doelman Bayindir en bracht de stand op 2-1 (39). Calhanoglu zette het laatste uitroepteken voor de pauze met een geweldig schot van afstand, dat door Donnarumma uit de hoek werd gekrabd (45.).

In de tweede helft, toen Roberto Mancini Zaccagni wisselde en hem zijn debuut in de nationale ploeg liet maken, ontmoetten de voormalige ploeggenoten elkaar opnieuw: Calhanoglu schoot een directe vrije trap binnen, die Donnarumma goed redde (51). Na iets meer dan een uur kwam de volgende debutant in het veld: Kuntz bracht de Keulenaar Özcan in het veld, die onlangs voor de Turkse nationale ploeg had gekozen.

Raspadori beslist voor

De volgende internationale wedstrijd van Turkije is hun openingswedstrijd in de Nations League op 4 juni, wanneer ze de Faeröer Eilanden ontvangen. Italië speelt eerst de Finalissima (Europees kampioenen tegen Copa America-winnaars) tegen Argentinië op 1 juni, voordat het op 4 juni in de Nations League tegenover Duitsland staat.