zaterdag, april 27, 2024
HomeFootballHaaland: Dubbel en "bloed aan de enkel"

Haaland: Dubbel en “bloed aan de enkel”

Noorwegen won dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd duidelijk met 9:0 tegen Arminia. Dortmund’s Erling Haaland scoorde twee keer, maar blesseerde zich ook. Nu was er een eerste diagnose.

Haaland stond tot de rust op het veld voor de Noren en scoorde ook twee keer. Na zijn tweede doelpunt vlak voor de pauze, toen hij er 5:0 van maakte, moest de aanvaller behandeld worden. Na de tweede helft keerde de aangeslagen BVB-aanvaller niet meer terug op het veld.

“Veel bloed op de enkel “

Dat was een moeilijke helft voor Erling. Er zat veel bloed op de enkel, dus we doen het rustig aan met hem,” vertelde co-coach Kent Bergersen tijdens de pauze aan TV2. Dus dat kan zeker worden geïnterpreteerd als een alles-veilig.

In een vriendschappelijke wedstrijd was het niet nodig om de topscorer op het veld te houden, vooral omdat de stand al 5-0 was. Na de pauze ging Noorwegen door met scoren, King, Nürnbergs Möller Daehli en tweemaal Sörloth zorgden voor de duidelijke 9:0 eindstand.

Het is op dit moment niet mogelijk te zeggen of Haaland zaterdagavond in de Bundesliga tegen Leipzig zal spelen. Haaland is sinds 22 januari afwezig vanwege spierproblemen in het adductorgebied. De 21-jarige vierde zijn rentree in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Bielefeld (13 maart), en de BVB-doelpuntenmaker stond voor het eerst weer in de basiself in het 1-1 gelijkspel in Keulen op de laatste speeldag.