dinsdag, mei 21, 2024
HomeFootball"Ik wilde niet terugkomen": Milan-doelman Maignan racistisch beledigd

“Ik wilde niet terugkomen”: Milan-doelman Maignan racistisch beledigd

Weer een racistisch incident in de Serie A: doelman Mike Maignan werd zaterdagavond tijdens de 3-2 overwinning van Milan in Udine racistisch beledigd door supporters van de tegenpartij. De wedstrijd werd ongeveer zes minuten onderbroken – na afloop legde Maignan een verklaring af

Milan verliet het veld in de 33e minuut. Op dat moment lagen de Rossoneri eigenlijk op koers. Ze stonden 1-0 voor dankzij een doelpunt van Ruben Loftus-Cheek en waren op weg naar hun vierde overwinning in hun vijfde wedstrijd van het nieuwe jaar, maar het was duidelijk dat het niet meer om voetbal ging. Mike Maignan maakte een praatje met scheidsrechter Fabio Maresca en werd vervolgens getroost door zijn teamgenoten voordat hij naar de kleedkamer verdween.

De doelman van Milan was racistisch beledigd door supporters van Udine en verliet nu het veld om aan de situatie te ontsnappen en een verklaring af te leggen. De wedstrijd werd onderbroken, Maignan’s teamgenoten volgden hem naar de kleedkamer, terwijl de spelers van Udine de tribune op gingen en hun supporters riepen.

Later, in een interview met Sky Italia, zei Maignan over het incident en de wandeling naar de kleedkamer: “Ik wilde niet terugkomen.” Na ongeveer zes minuten werd het spel eindelijk hervat. Milan verspeelde aanvankelijk de voorsprong, maar draaide de 1-2 stand in de slotfase om en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus dankzij doelpunten van Luka Jovic en Noah Okafor.

“Het juiste antwoord was om de drie punten te pakken,” zei Maignan na de wedstrijd en richtte zich daarna tot de overtreders met een boodschap: “Iedereen die dit apengeluid tegen mij maakt, moet thuisblijven. Wij spelers moeten het goede voorbeeld geven. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Om alle spelers te helpen die door zoiets worden getroffen, moeten de daders worden gestraft. Het zijn onwetende mensen.”