donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaHattrick van Dovbyk in zes minuten: Girona schiet Sevilla neer 5:1

Hattrick van Dovbyk in zes minuten: Girona schiet Sevilla neer 5:1

Girona FC is nog steeds het team van het moment in La Liga. Ze verdedigden op indrukwekkende wijze hun koppositie tegen Sevilla FC

FC Barcelona en Real Madrid waren zondag al vooruitgegaan, dus Girona FC moest hun thuiswedstrijd tegen Sevilla FC winnen om weer bovenaan de La Liga-tabel te komen. Hun laatste wedstrijd was een teleurstellend gelijkspel tegen hekkensluiter Almeria – en ook tegen Sevilla kenden ze een slechte start. Isaac zette de 17e ploeg na tien minuten op voorsprong.

Girona had echter niet lang nodig om te antwoorden. Drie minuten later was het Dovbyk die een voorzet van Savio omzette in de gelijkmaker. Slechts twee minuten later was het opnieuw de Oekraïner, dit keer uit een voorzet van Portu, die er 2-1 van maakte. Alles ging te snel voor Sevilla in deze fase, waarbij Girona en vooral Dovbyk zichzelf in de kaart speelden. Dit culmineerde in de 19e minuut, toen de aanvaller Sergio Ramos te slim af was en zijn hattrick scoorde met een krachtig schot in de rechterhoek – in een tijdsbestek van zes minuten.

Sevilla kreeg het volle vertrouwen van Girona, maar kon in ieder geval een vierde doelpunt voor rust voorkomen. Gelukkig raakte Portu alleen van dichtbij de paal (38′).

Tsygankov maakt gelijk

Na de herstart duurde het echter niet lang voordat Girona hun voorsprong uitbreidde en alles duidelijk maakte – Tsygankov maakte er 4:1 van (58′) na weer een keurige en snelle aanval over links.

In de rest van de wedstrijd waren er geen grote hoogtepunten, maar Sevilla kon een nog duidelijkere nederlaag niet voorkomen. Kort voor het einde zorgde invaller Stuani voor de eindstand na een voorzet van Miguel in het strafschopgebied (89′).

Girona blijft bovenaan in La Liga met één punt voorsprong op Real Madrid, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De volgende wedstrijd voor beide teams is de Copa del Rey. Girona speelt woensdag tegen Mallorca (19.30 uur), Sevilla speelt donderdag tegen Atletico Madrid (21.00 uur).