vrijdag, mei 10, 2024
HomeBasketballBonn verslaat Alba - Bayern wint topwedstrijd in Chemnitz

Bonn verslaat Alba – Bayern wint topwedstrijd in Chemnitz

In de BBL zondag ging Alba Berlin in stijgende lijn, want de hoofdstedelijke ploeg versloeg Bonn in een duel vol traditie. Chemnitz trok aan het kortste eind tegen Bayern voor hun thuispubliek

Titelkandidaat Alba Berlin komt langzaam op stoom in de Duitse basketbalcompetitie en maakte het goed na de zware nederlaag in de Euroleague tegen FC Bayern. De club uit de hoofdstad won zondag met 95:87 (44:44) bij runners-up Telekom Baskets Bonn. Yanni Wetzell (22 punten) en Sterling Brown (19) vielen op voor de bezoekers, die vooral in de tweede helft sterk waren.

Alba was 2024 begonnen met vier nederlagen in alle competities. Na de overwinningen op Würzburg en nu in Bonn is de ploeg van hoofdtrainer Israel González weer op de rails, althans in de Bundesliga.

Achtste overwinning Bayern op rij

Met tien overwinningen en vier nederlagen staat Alba (10 overwinningen – 4 nederlagen) momenteel op de vierde plaats achter competitieleiders Chemnitz, bekerwinnaars FC Bayern en kampioen ratiopharm Ulm (13-4). Alba leed donderdag een 65:82 nederlaag tegen Bayern in de Euroleague.

München daarentegen kwam ’s avonds dichter bij de top van de ranglijst met een 86:73 overwinning op topclub Chemnitz. Het was de derde nederlaag voor de club uit Saksen (14-3) en de twaalfde overwinning van het seizoen voor de bezoekers (12-3) en de achtste op rij.

Het duel bleef open tot het midden van het laatste kwart, pas toen liep Bayern beslissend weg. Carsen Edwards was de beste scorer voor de Laso Five, die het zonder wereldkampioen Isaac Bonga moesten stellen, met 20 punten, terwijl Jeff Garrett de topscorer was voor Chemnitz (18). Bonga heeft last van een enkelblessure