zondag, april 28, 2024
HomeLa LigaGündogan's verlossende penalty: Barça verslaat Las Palmas nipt

Gündogan’s verlossende penalty: Barça verslaat Las Palmas nipt

Xavi bracht drie wijzigingen aan in zijn laatste competitieduel met Barça, een 3-2 overwinning op Almeria: Koundé, de Jong en Ferran Torres begonnen in plaats van Christensen, Fermin en Joao Felix (allen bank). In tegenstelling tot de verwachtingen van de coach konden de twee aanvallers aanvankelijk weinig indruk maken

Voormalige Barcelona-spelers zorgen voor goals en gevaar

Over het algemeen kwam er weinig van de grond voor de regerend Spaanse kampioenen in de eerste helft. Tot overmaat van ramp moest Joao Cancelo na elf minuten gewisseld worden vanwege een blessure. Kort na de eerste schok kregen de Catalanen de volgende te verwerken: Sandro werd aangespeeld op rechts en speelde de bal scherp naar het midden, waar Munir van dichtbij binnenschoot (12′).

Het waren twee voormalige Barça-spelers die de Blaugrana op achterstand zetten. Ze hadden geluk dat Sandro alleen de paal raakte na een fout van doelman Inaki Pena (28). Ondertussen kreeg het team van Xavi geen enkel schot op doel in de eerste helft tegen de gepromoveerde ploeg, met lange ballen die herhaaldelijk doorkwamen – of de verdediging van Las Palmas die in de weg stond. Marmol wist zich ternauwernood vrij te spelen tegen Sergi Roberto (32′).

Lewandowski zet vreemd genoeg de gelijkmaker van Ferran Torres op

Xavi had blijkbaar de juiste woorden voor zijn team toen ze de kleedkamer verlieten, want ondanks dat Barça geen wijzigingen aanbracht, toonde het een ander gezicht na de herstart. Raphinha schoot over (52′), maar daarna ging de eerste bal op doel van Las Palmas-doelman Valles over de lijn: Ferran Torres rondde met aplomb af – Barcelona had echter geluk, want Lewandowski was al voor het doel beschoten, waardoor het überhaupt gebeurde (55′).

De Blaugrana bleven druk zetten, maar het ontbrak aan sprankelende ideeën. De verdediger kopte net naast (77′).

Vitor Roque slaagt er niet in zijn debuut te bekronen

Een minuut later maakte de 18-jarige Vitor Roque zijn debuut voor FC Barcelona, maar de Braziliaan slaagde er niet in om doelman Valles te verslaan (81′). Hoewel hij diep in de blessuretijd een grote kans miste (90.+7), zegevierde Barça. Dit werd mogelijk gemaakt door een penalty van Gündogan, die de strafschop zelf nam tegen voormalig Leverkusen-speler Sinkgraven (die direct rood kreeg voor zijn onhandige duw als laatste man) en deze omzette (90.+3).

Zondag vervolgt Barça zijn Copa del Rey-campagne bij UD Barbastro (21.00 uur), een uur later gaat Las Palmas op bezoek bij Tenerife.