zaterdag, april 27, 2024
HomeLa LigaGoal en assist van Gündogan - Kort optreden van Vitor Roque

Goal en assist van Gündogan – Kort optreden van Vitor Roque

FC Barcelona heeft zaterdagavond een 3-1 zege geboekt op Deportivo Alaves. De Catalanen hadden een sterke Ilkay Gündogan in hun gelederen, maar hij was geblesseerd. Een van de grappenmakers van de bezoekers had een erg korte avond

Het was een eerste helft zonder veel scoringskansen. Barcelona had meer van het spel, maar was zelden echt gevaarlijk. Eén keer maakte Gündogan echter een bliksemsnelle omschakeling en speelde de bal perfect in het pad van Lewandowski. De Pool nam de bal met een beetje geluk aan en lobde hem keurig over doelman Sivera heen om op voorsprong te komen (22′).

Alaves verstopte zich helemaal niet, maar had moeite om een beslissende aanval op te zetten. De thuisploeg kreeg echter een grote kans, maar de vrije kopbal van Guridi vanaf zes meter stond te centraal (35′). De Catalanen gingen met een nipte, maar verdiende voorsprong de rust in, nadat Samu de bal niet op de volley kreeg (42′).

Samu antwoordt meteen op Gündogan

Na de pauze ging het voortvarend van start: Pedri’s prachtige voorzet vond Gündogan, wiens volley in het net werd gekeerd en de stand op 2:0 bracht (49′). Alaves reageerde echter direct met een krachtige kopbal van Samu, die de thuisploeg op voorsprong zette (51′). Het was een bittere pil om te slikken voor de Catalanen, die ook Gündogan (één doelpunt, één assist) moesten vervangen in de 59ste minuut – de aanvoerder van het Duitse nationale team had last van een blessure.

Maar Barcelona had het juiste antwoord en kon, net als tegen Osasuna, vertrouwen op Vitor Roque: De grappenmaker scoorde slechts vier minuten na zijn invalbeurt en herstelde de oude voorsprong (63e). Even later was het korte optreden van Vitor Roque echter alweer voorbij, want de aanvaller, die net was gewaarschuwd, kreeg in de 72e minuut de gele kaart te zien. Maar dat was een harde beslissing, want hij had Rafa Marin nauwelijks geraakt, die met gestrekt been de tackle was ingegaan. Was er nog iets te halen voor Alaves? Nee, want de Catalanen speelden het slim uit toen ze in de minderheid waren en namen de 3:1 mee naar huis.

En wat gebeurt er nu? Alaves staat komende zaterdag (14.00 uur) tegenover Villarreal. Barcelona speelt pas zondag (21.00 uur) thuis tegen Granada.