zaterdag, mei 18, 2024
HomeBasketballFrancisco loopt warm: Bayern stelt laatste ticket voor Final Four veilig

Francisco loopt warm: Bayern stelt laatste ticket voor Final Four veilig

FC Bayern München houdt zijn kans om de Duitse basketbalbeker te winnen levend. Een revanche is ook mogelijk als ze de halve finale bereiken

Het basketbalteam van FC Bayern München heeft zich als vierde en laatste team geplaatst voor de halve finales van de Duitse basketbalbeker. De titelverdedigers wonnen zondag met 86:78 (47:43) bij Telekom Baskets Bonn. Bayern nam daarmee ook revanche voor de competitienederlaag in Bonn een maand geleden.

Het bekerfinaletoernooi vindt plaats op 17/18 februari 2024; een locatie is nog niet vastgesteld. De loting na de wedstrijd in Bonn onthulde dat Bamberg Baskets tegen München speelt en Alba Berlin tegen ratiopharm Ulm. Bamberg, Berlijn en Ulm wonnen zaterdag ook thuis in de kwartfinales.

München begon beter dankzij Carsen Edwards, scoorde een hoog percentage uit het veld en leidde met 22:19 na het eerste kwart ondanks een aantal turnovers. De bezoekers breidden hun voorsprong al vroeg uit naar dubbele cijfers met een 8:0 start van de tweede periode. De professionals van Bonn’s bank rond nationaal basketballer Christian Sengfelder (21 punten) zorgden voor veel impulsen, de thuisploeg maakte weinig fouten en bracht de achterstand terug tot 43:47 bij de pauze.

Bonn kon dit momentum niet meenemen naar de tweede helft en scoorde slechts drie punten in de eerste zeven minuten van het derde kwart. De bezoekers controleerden nu de wedstrijd, domineerden het reboundduel en vonden in Sylvain Francisco (22 punten) een sterke optie in de aanval. De 26-jarige guard haalde in totaal negen van zijn twaalf veldpogingen binnen en bleef perfect van buiten de cirkel (6/6, plus 3/6 driepunters). Bayern opende een gat van maar liefst 17 punten en stond Bonn niet toe dichterbij te komen dan zeven punten in de laatste periode.

Telekom Baskets Bonn – Bayern München 78:86 (43:47)

Beste scorers voor Bonn: Sengfelder (21 punten), Fobbs (16), Watson Jr. (15), Frey (10)
Beste scorers München: Francisco (22), Booker (20), Edwards (14), Bonga (12)